Izbor podgorskog harambaše (arhiva)
Izbor podgorskog harambaše (arhiva)
02.08.2015, 09:02

Izbor novog „podgorskog harambaše“

č: | fb:

U selu Bratačić, kod Osečine, u spomen kompleksu „kod topa“, danas će biti održan tradicionalni skup na kojem će, uz odavanje pošte ustanicima iz boja na Bratačiću 1806. u Prvom srpskom ustanku protiv Turaka, biti održano nadmetanje u narodnom višeboju za izbor „podgorskog harambaše“.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Osečanske opštine, parastos će biti služen u 16.00 sati, a potom će se prisutnim obratiti zamenik predsednika Milan Simić i neko od istoričara. Sledi kraći program u izvođenju frulaša Darka Đokića iz Pecke i valjevske glumice Katarine Vićentiejvić.

Finale narodnog višeboja počinje u 17.00 sati. Učesnici, njih osam, koji su prethodno prošli kvalifikacije, nadmetaće se u bacanju kamena s ramena, nadvlačenju klipka, borbi na brvnu, skoku u dalj trupački i skoku u vis iz mesta. Novi „podgorski harambaša“ će dobiti kovanu sablju, dar Opštine Osečina.

 

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 11 sati 51 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 16 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...