Šljiva (foto: Đorđe Đokovic)
Šljiva (foto: Đorđe Đokovic)
30.08.2015, 11:15

Najbolji šljivik Jovana Vilotića

č: | fb:

Najbolji šljivik od učesnika 10. Sajma šljive u Osečini, po oceni stručne komisije sa Markom Perićem na čelu, imao je Jovan Vilotić iz Dragijevice, koji je nagrađen zlatnikom. Drugo mesto pripalo je Radiši Miriću iz Lopatnja i Živojinu Pavloviću iz Sirdije, dobili su po 8.000 dinara, a treće Radovanu Damnjanoviću iz Lopatnja i Branku Ivanoviću iz Gornjeg Crniljeva, kojima je pripalo po 6.000 dinara.

Komisiju za ocenjivanje najboljih rakija predvodio je prof. dr Ninoslav Nikićević sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. Najbolju podgorsku šljivocu imao je Luka Perić iz Zavlake. Drugi je Milorad Sekulić iz Gunjaka, a treći Milorad Marković iz Bratačića. Inače, najbolju šljivovicu na Sajmu šljiva izložila je BMB Delta iz Gradiške (RS, BiH).

Rakija od maline braće Tomašević iz Prijepolja najbolja je u kategoriji ostalih voćnih rakija, a travarica BMB Delte pobednik je u kategoriji specijalnih rakija.

Sajam šljiva

Sajam šljiva (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji pekzem od šljiva izložilo je 30 učesnika, a pobedio je Nenad Vilotić iz Gunjaka, ispred Dragana Milovanovića i Branka Ivanovića, takođe it Gornjeg Crniljeva. Najbolji džem, u konkurenciji 26 učesnika, imao je Vojislav Milovanović iz Sirdije, ispred Dušana Andrića i Živote Erića, obojice iz Gornjeg Crniljeva.

Nagrada za najbolje slatko od šljiva, među 43 takmičara, pripala je Lazaru Jovanoviću iz Tuđina. Drugi je bio Dragutin Dumanović iz Sela Osečine, a treća Slavka Biba Jovanović iz Osečine. Najbolji šljivani kolač „šljivko“ napravio je Zlatomir Milovanović, drugi je bio Slobodan Milovanović, a treći Dragan Stepanović, sva trojica iz Gornjeg Crniljeva.

Konačno, mobilni telefon za najbolji štand poljoprivrednih proizvođača na 10. Sajmu šljiva dobila je Bojana Beljić iz Gornjeg Crniljeva, dok je najlepši štand među izlagačima imala Podgorina Frucht iz Osečine, koja je nagrađena besplatnim štandom na sajamskoj priredbi u 2016. godini.

Organizatori su ranije saopštili da je na 10. Sajmu šljiva, koji je u petak otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, izlagalo 50 domaćina i oko 200 firmi iz Srbije i zemalja Regiona.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 2 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 58 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 6 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara