Živorad Bojičić (foto: Branko Petrović)
Živorad Bojičić (foto: Branko Petrović)
04.10.2015, 16:06

Žika Bojičić iz SPS prešao kod Vulina!

č: | fb:

Predsednik Lajkovčake opštine i predsednik Opštinskog odbora SPS u toj varoši Živorad Bojičić prešao je u Pokret socijalista Srbije ministra Aleksandra Vulina, javlja Tanjug, a vest dana na političkom nebu Srbije obelodanjena je na pres konferenciji u Lazarevcu u prisustvu „oba junaka“. Dakako, već se vrti i na Društvenoj mreži FB.

U najkraćem, Bojičić je objasnio kako je odluku doneo 7. avgusta zbog želje za ličnom, profesionalnom političkom afirmacijom i želje da sarađuje sa Vulinom. „On je čovek koji rešava probleme, koji je humanista i levičar. I sebe tu prepoznajem jer pokušavam da budem isti takav otkako sam zakoračio u svet politike“, rekao je Bojičić i naglasio kako nije izašao iz SPS da bi „rasturio“ Opštinski odbor u Lajkovcu, jer nije u sukobu ni sa kim, ali ni da bi ostao na predsedničkoj funkciji. Nije pozvao nikog od socijalista da mu se pridruže ali je poručio da će svima koji to požele vrata širom biti otvorena.

Vulin je kazao kako se PS nameće kvalitetom, a ne brojnošću, te da čovek mora da ceni doslednost, hrabrost, dostojanstvo i, iznad svega, vrednoću i poštenje. „Naš Žika nam sve to donosi. PS je ponosan na ovaj dan i na čoveka koji je došao“, dodao je Vulin i istakao kako su pred Srbijom izbori na koje će Pokret socijalista izaći u koaliciji sa SNS. „Naš prvi interes jeste da borba koju je poveo Aleksandar Vučić bude završena pobedom za sve građane Srbije. Ovo je naš doprinos toj pobedi“, poručio je Vulin.

Poznavaoci prilika u Lajkovcu nagoveštavali su da bi Bojičić mogao da napravi dil sa naprednjacima i ocenjuju da je ovo potez „okolo, naokolo“ kako se „Vlasi ne bi dosetili“. Oni pritom podsećaju kako je Bojičić nedavno, u dogovoru sa SNS, isfabrikovao politički slučaj, koristeći video klip sa YouTube, prinudio na ostavku svog zamenika Gorana Milovanovića „Krigera“, koji je prethodno poražen na unutarstranačkim izborima naprednjaka, pa ga se „trebalo rešiti“.

Možda je indikativno i to što se Žika Bojičić krajem ove sedmice javnosti obratio saopštenjem u kojem višeg javnog tužioca u Valjevu poziva da pogleda pojedine tekstove iz obrenovačkih novina „Palež“ u kojima se, na nekoliko mesta, između ostaloga proziva i za način na koji je „podelio“ novac medijima posle konkursa za projektno finansiranje u toj oblasti.

Bojičić od tužioca zahteva da proveri navode iz „Paleža“, te da ga „hitno uhapsi“ ukoliko su ti navodi tačni! U suprotnom, zahteva da tužilac procesuri glodura tih novina (ime se ne navodi). Taj urednik je poznat po tome što se ne odaziva na pozive pravosudnih organa po tužbama, koje su protiv njega podnete zbog sličnih tekstova, te da je, ako dobro pamtimo, isključen iz jednog od novinarskih udruženja Srbije zbog kršenja kodeksa novinara.

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, komisija za dodelu budžetskog novca za projektno finansiranje medija u Lajkovcu sastala se jednom kako bi formalizovala odluku, koju je Bojičić sam doneo! Najviše novca dobile su jedna lazarevačka i jedna valjevska TV stanica.

 

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 2 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...