Registracija Prijava preko FB
Živorad Bojičić (foto: Branko Petrović)
Živorad Bojičić (foto: Branko Petrović)
24.11.2015, 19:38

Živorad Bojičić ostaje predsednik Lajkovca

č: | fb:

Predsednik Opštine Lajkovac Živorad Bojičić (PS) i predsednik Skupštine opštine Jagoš Lončar (SPS) ostaju na svojim funkcijama, odlučila je skupštinska većina na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine opštine Lajkovac. Tako je propala inicijativa za njihovu smenu, koju je pokrenuo odbornik DSS Ranko Filipović uz podršku još 11 odbornika DSS i DS koji su potpisali peticiju.

Za smenu prvog čoveka Opštine Lajkovac glasalo je 11 odbornika, dok je šest odbornika podržalo predlog za razrešenje predsednika Skupštine opštine Jagoša Lončara. Današnjem vanrednom skupštinskom zasedanju prisustvovalo je 33 od 35 odbornika, a sudeći po listićima koji su se našli u glasačkoj kutiji, nisu glasali svi odbornici vladajuće koalicije koju čine naprednjaci i socijalisti. Naime, prilikom glasanja za smenu Živorada Bojičića, listiće je preuzelo 33 odbornika, a u kutiji je bilo 13, od toga 11 za smeni i dva nevažeća listića, dok je u kutiji za smenu Jagoša Lončara bilo devet, od toga tri nevažeća glasačka listića.

Zahvalivši se odbornicima koji nisu glasali za njegovu smenu, i koji su mu time ukazali poverenje i potvrdili podršku, predsednik Opštine Lajkovac je rekao da su on i njegova porodica već godinu dana izloženi šikaniranju i maltretiranju, posebno na društvenim mrežama. Bojičić je obavestio Skupštinu da je podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da nisu verodostojni svi potpisi koji su se našli na peticiji za njegovu smenu, sumnjajući da je potpis jednog odbornika falsifikovan.

Živorad Bojičić je na mesto predsednika Opštine Lajkovac, kao kadar SPS, izabran 2012. godine, da bi početkom oktobra ove godine napustio socijaliste i prešao u Pokret socijalista Aleksandra Vulina. Prema našim izvorima zahtev za smenu Bojičića opozicija je obrazložila upravo time što je Bojičić napustio SPS i prešao u drugu partiju, a po koalicionom sporazumu mesto prvog čoveka Lajkovca pripada socijalistima. Otuda inicijativa za smenu kako bi se ispoštovao koalicioni sporazum, kaže naš izvor i dodaje da je nejasno zbog čega opozicija DSS i DS više vodi računa o poštovanju koalicionog sporazuma nego socijalisti.

Današnje glasanje je pokazalo da je skupštinska većina, koju čine naprednjaci i socijalisti, sa 23 odbornika, stabilna i da se koalicija SNS i SPS ne dovodi u pitanje, kažu u vladajućoj koaliciji u Lajkovcu, ne komentarišući činjenicu da nisu svi odbornici glasali i jasno pokazali svoj stav po pitanju smene prvog čoveka Lajkovca.  

Inače, današnjoj vanrednoj sednici Skupštine opštine Lajkovac nisu prisustvovala dva odbornika, Goran Savić (SPS) zbog bolesti i Dušan Živanović, koji je nedavno isključen iz DSS, a sada je, i pred toga što nije član, u odborničkoj grupi SNS. Danas je u odborničke klupe sela Slavica Kovačević iz DS, umesto Ljubivoja Petrovića, koji je juče podneo ostavku na mesto odbornika u Skupštini opštine Lajkovac.

Na predlog odbornika SPS Gorana Gavrilovića, odbornici lajkovačkog parlamenta su se odrekli današnje dnevnice, koju, kako reče, "nisu ni zaradili", za hirurški blok Opšte bolnice u Valjevu.

Aktuelno

Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 4 minuta

Bez vode deo Karađorđeve ulice

Zbog radova na izradi vodovodnog priključka u Ulici Karađorđeva 32-34, u utorak, 29. septembra, od 8 do 13 časova bez vodosnabdevanja će ostati potrošači u Karađorđevoj, i to od Dušanove do Ulice...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 8 sati 54 minuta

Vladajuća zadruga

"Mi znamo da niko ne gradi vlast sa namerom da je napusti. Moć nije sredstvo, ona je cilj. Ljudi ne uspostavljaju diktature da bi štitili revolucije, oni podižu revolucije da bi uspostavili...

 (foto: )
Proglas Srpskog pokreta Dveri Pre 7 sati 26 minuta

Promena sistema - sigurnost za sve!

Promena vlasti više nije dovoljna. Potrebna nam je promena kompletnog korumpiranog političkog sistema. Mi smo garant da neće sve ostati isto posle smene aktuelne vlasti, navodi u proglasu Srpski...  · 3 komentara