Odbornici SO Ub i novoizabrano rukovodstvo (foto: Dragana Nedeljković)
Odbornici SO Ub i novoizabrano rukovodstvo (foto: Dragana Nedeljković)
05.05.2016, 14:06

Darko Glišić ponovo predsednik opštine Ub

č: | fb:

Dosadašnji predsednik opštine Ub Darko Glišić ponovo je izabran na tu funkciju, a na mestu njegovog zamenika ostao je Aleksandar Jovanović Džajić. Na prvoj, redovnoj sednici novog saziva Skupštine opštine Ub, koja je održana danas, za Glišića i Džajića (SNS), kao jedine kandidate za ove funkcije, glasalo je 33 od 39 prisutnih odbornika.  

Na predlog Darka Glišića, izabrano je i Opštinsko veće, koga od novih članova čine naprednjaci Ivan Jezdimirović, Ivana Katanić i Rade Stanojević, kao i Branislav Milićević (PUPS), dok su iz starog saziva ostali Zoran Kostić (DSS), Zoran Prodanović (NS) i Saša Spasić (nestranačka ličnost).

Pre redovne, održana je konstitutivna sednica novog saziva Skupštine opštine Ub, gde je nakon verifikovanja mandata novih 40 odbornika i polaganja zakletve, za predsednika lokalnog parlamenta izabran Aleksandar Leka Damnjanović (SPS). Zamenik predsednika SO ponovo je Aleksandra Kiselčić (SNS), dok će poslove sekretara Skupštine i dalje obavljati Dragan Radojičić.

Pored koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (PUPS, NS i SPO), koja je na lokalnim izborima osvojila 25 od 40 mandata, aktuelnu skupštinsku većinu čine još SPS-JS sa pet i DSS sa tri odbornika. U opoziciji su ostale Socijaldemokratska partija Srbije - Dragan Jelić sa četiri i Demokratska stranka Ub sa tri odbornika.

Opština Ub je prva u Kolubarskom okrugu i među prvima u Srbiji formirala novu vlast.

 

Pobednici izbora su građani ubske opštine

 

U novom skupštinskom sazivu formirana je široka koalicija, kako bi bila obezbeđena dodatna stabilnost, koja bi doprinela kvalitetnijem rešavanju problema građana, poručio je u svom ekspozeu i u prvim izjavama nakon sednica SO, predsednik Opštine Ub Darko Glišić. On je naglasio da je, bez obzira na to što je Srpska napredna stranka osvojila gotovo dve trećine mandata u lokalnom parmalentu, pružena ruka strankama koje su pokazale visok nivo dostojanstva u predizbornoj kampanji i ostale dosledne svojoj politici.

Darko Glišić

Darko Glišić (Foto: Dragana Nedeljković)

„Ne osvajamo vlast radi vlasti i da bi se neko od nas namirio, nego da rešavamo probleme i da damo primer kako da ova opština i u narednom periodu bude stabilna, prosperitetna, sa kontinuiranim radom. Pobednici ovih izbora su građani opštine Ub, koji su na dostojanstven i civilizovan način, bez i jedne primedbe na 52 biračka mesta, obavili svoju građansku dužnost i dali ocene svima nama. Vrlo sam ponosan na činjenicu što smo jedna od retkih opština koja je u miru, skladu i na veoma pristojan način obavila ovaj posao. A kako građani kažu, tako mora biti u naredne četiri godine. Neće biti lako, jer nas čeka dosta posla i rešavanje  problema, koji su se decenijama nagomilavali“, rekao je Glišić.

Predsednik Uba je najavio da će u predstojećem mandatu prioritet biti otvaranje novih radnih mesta i kopa „Radljevo“, oživljavanje privrede, nastavak ulaganja u putnu i elektro mrežu, rešavanje problema vodosnabdevanja, unapređenje zdravstvene zaštite, briga o mladim i najstarijim gradjanima, razvoj poljoprivrede i sela.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 17 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...