Registracija Prijava preko FB
Andrija Živković  (foto: Branko Petrović)
Andrija Živković (foto: Branko Petrović)
22.05.2016, 18:27

Andrija Živković novi predsednik Lajkovca

č: | fb:

Novu vladajuću većinu u Lajkovcu čine naprednjaci i radikali, koji su postigli koalicioni sporazum i tako stavili tačku na višednevne spekulacije da naprednjaci neće vladati Lajkovcem.

Predsednik Opštine Lajkovac je profesor geografije Andrija Živković iz SNS-a, inače doskorašnji zamenik predsednika, dok je njegov zamenik dipl. ekonomista Nenad Džajević, takođe iz SNS-a, odlučili su odbornici vladajuće većine u lajkovačkom parlamentu koju čini 17 odbornika sa liste SNS-a i dva odbornika SRS-a, od 35 koliko broji skupštinski saziv.

Pre sednice na kojoj je izabrano opštinsko rukovodstvo i Opštinsko veće u kome je devet članova iz koalicije „Aleksandar Vučić–Srbija pobeđuje“ i dva člana Srpske radikalne stranke, održana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Lajkovac na kojoj su verifikovani mandati 35 odbornika i izabrana zakonodavna vlast.

Živorad Bojičić

Živorad Bojičić (Foto: Branko Petrović)

Za predsednika Skupštine opštine Lajkovac izabran je diplomirani pravnik Živorad Bojičić iz koalicije „Aleksandar Vučić–Srbija pobeđuje“. Za Bojičića, dosadašnjeg predsednika Opštine, koji je bio član SPS-a sve do oktobra prošle godine kada je prešao u Vulinov Pokret socijalista, glasao je 21 odbornik od 24 koliko je bilo važećih listićau glasačkoj kutiji. Pretpostavlja se da je Bojičiću, pored odbornika vladajuće koalicije SNS i SRS, podršku dalo i dvoje socijalista.

Glas manje dobio je zamenik predsednika Skupštine opštine saobraćajni inženjer Predrag Mirković iz SNS-a, zaposlen u Direkciji za uređenje i izgradnju, svojevremeno je bio član DS, obavljao je i funkciju predsednika Skupštine, dok je za sekretara postavljen Goran Ilić, koji je to bio i u prethodnom sazivu.

Novi saziv SO Lajkovac

Novi saziv SO Lajkovac (Foto: Branko Petrović)

Prethodnih dana u Lajkovcu se spekulisalo da će opštinsku većinu formirati četiri liste sa ukupno 18 od 35 odborničkih mandata, koji su prema pisanju lokalnih medija čak i potpisale koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti. Sporazum su potpisali Jagoš Lončar (SPS), Kosana Grčić (DS), Ranko Filipović (DSS u ime partiotskog bloka, DSS-Dveri-Ravnogorski pokret) i Rade Ranković (SRS). 

Međutim, kako saznajemo, odbornici SRS-a su se predomislili nakon razgovora Šešelj-Glišić i priklonili se naprednjacima, „ ne tražeći, niti očekujući, neke funkcije, jednostavno žele da pruže podršku sa dva odbornička mandata, koja su naprednjacima nephodna s obzirom na to da je lista „Aleksandar Vučić–Srbija pobeđuje“ na lokalnim izborima osvojila 17 od 35 odborničkih mandata.

U lajkovačkom parlementu u opoziciji su koalicija SPS-JS, DS i Patriotski blok (DSS-Dveri-Ravnogorski pokret).

Aktuelno

Zgrada socijalnog stanovanja (foto: Kolubarske.rs)
Odbornica Snežana Đekić Spajić tvrdi Pre 35 minuta

Zloupotreba i javašluk kada su u pitanju socijalni stanovi

U Gradskoj upravi vlada opšti nerad, javašluk, pa i zloupotreba, kada su u pitanju socijalni stanovi, ukazala je odbornica Snežana Đekić Spajić. Ona je navela i to da direktorka Vidraka Jelena...

Igraonica Bark (na spratu) (foto: Kolubarske.rs)
U okviru mera populacione politike Pre 2 sati 45 minuta

Dva miliona dinara za "Dežurnu igraonicu"

Dva miliona dinara iz budžeta biće uloženo u opremanje i proširenje igraonice za decu čiji su roditelji nezaposleni kako bi im se "omogućilo slobodno vreme za traženje posla". Na konkursu je...  · 1 komentar