Registracija Prijava preko FB
Andrija Živković  (foto: Branko Petrović)
Andrija Živković (foto: Branko Petrović)
22.05.2016, 18:27

Andrija Živković novi predsednik Lajkovca

č: | fb:

Novu vladajuću većinu u Lajkovcu čine naprednjaci i radikali, koji su postigli koalicioni sporazum i tako stavili tačku na višednevne spekulacije da naprednjaci neće vladati Lajkovcem.

Predsednik Opštine Lajkovac je profesor geografije Andrija Živković iz SNS-a, inače doskorašnji zamenik predsednika, dok je njegov zamenik dipl. ekonomista Nenad Džajević, takođe iz SNS-a, odlučili su odbornici vladajuće većine u lajkovačkom parlamentu koju čini 17 odbornika sa liste SNS-a i dva odbornika SRS-a, od 35 koliko broji skupštinski saziv.

Pre sednice na kojoj je izabrano opštinsko rukovodstvo i Opštinsko veće u kome je devet članova iz koalicije „Aleksandar Vučić–Srbija pobeđuje“ i dva člana Srpske radikalne stranke, održana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Lajkovac na kojoj su verifikovani mandati 35 odbornika i izabrana zakonodavna vlast.

Živorad Bojičić

Živorad Bojičić (Foto: Branko Petrović)

Za predsednika Skupštine opštine Lajkovac izabran je diplomirani pravnik Živorad Bojičić iz koalicije „Aleksandar Vučić–Srbija pobeđuje“. Za Bojičića, dosadašnjeg predsednika Opštine, koji je bio član SPS-a sve do oktobra prošle godine kada je prešao u Vulinov Pokret socijalista, glasao je 21 odbornik od 24 koliko je bilo važećih listićau glasačkoj kutiji. Pretpostavlja se da je Bojičiću, pored odbornika vladajuće koalicije SNS i SRS, podršku dalo i dvoje socijalista.

Glas manje dobio je zamenik predsednika Skupštine opštine saobraćajni inženjer Predrag Mirković iz SNS-a, zaposlen u Direkciji za uređenje i izgradnju, svojevremeno je bio član DS, obavljao je i funkciju predsednika Skupštine, dok je za sekretara postavljen Goran Ilić, koji je to bio i u prethodnom sazivu.

Novi saziv SO Lajkovac

Novi saziv SO Lajkovac (Foto: Branko Petrović)

Prethodnih dana u Lajkovcu se spekulisalo da će opštinsku većinu formirati četiri liste sa ukupno 18 od 35 odborničkih mandata, koji su prema pisanju lokalnih medija čak i potpisale koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti. Sporazum su potpisali Jagoš Lončar (SPS), Kosana Grčić (DS), Ranko Filipović (DSS u ime partiotskog bloka, DSS-Dveri-Ravnogorski pokret) i Rade Ranković (SRS). 

Međutim, kako saznajemo, odbornici SRS-a su se predomislili nakon razgovora Šešelj-Glišić i priklonili se naprednjacima, „ ne tražeći, niti očekujući, neke funkcije, jednostavno žele da pruže podršku sa dva odbornička mandata, koja su naprednjacima nephodna s obzirom na to da je lista „Aleksandar Vučić–Srbija pobeđuje“ na lokalnim izborima osvojila 17 od 35 odborničkih mandata.

U lajkovačkom parlementu u opoziciji su koalicija SPS-JS, DS i Patriotski blok (DSS-Dveri-Ravnogorski pokret).

Aktuelno

Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Na sednici Skupštine grada o izveštaju gradonačelnika za 2018. Pre 6 sati 12 minuta

Napad je najbolja odbrana

Nezavisni odbornik Ljubomir Radović je rekao da je Slobodan Gvozdenović nesposoban i nedostojan funkcije gradonačerlnika, ostaće zabeležen po nezapamćenim zloupotrebama javnog novca. "Vi ste herpes...  · 7 komentara

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
U planu sređivanje još dva Pre 12 sati 14 minuta

Završena rekonstrukcija parkinga u centru grada

Završena je rekonstrukcija parkinga preko puta zgrade Skupštine grada, između Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića. U planu je sređivanje još dva parkinga u centru grada.  · 1 komentar

Razgovori pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
"Razgovori pod lipom" o brutalnim, nasilnim, vulgarnim napadima na neistomišljenike Pre 1 dan 5 sati

"Institucije će jednog dana proraditi"

Linč i progon, kojima su u Srbiji izloženi neistomišljenici aktuelne vlasti, su najbrutalniji, najnasilniji i najvulgarniji do sada, zaključak je "Razgovora pod lipom". Profesor Čedomr Čupić,...  · 2 komentara