Osečina (foto: Đorđe Đoković)
Osečina (foto: Đorđe Đoković)
08.06.2016, 15:59

Dragan Aleksić predsednik Opštine

č: | fb:

Na konstutivnoj sednici Skupštine opštine Osečina za predsednika Opštine danas je izabran Dragan Aleksić (SNS), narodni poslanik u prošlom mandatu, dok je njegov zamenik Nenad Stevanović, dosadašnji predsednik Opštine u tri mandata. Stevanović je sada u SNS, a ranije je bio član URS-a. Izabrano je i Opštinsko veće, koje čine predstavnici SNS i NS. Milan Simić (NS) će po sopstvenoj želji, uz rad u školi, gde predaje francuski jezik, sa trećinom radnog vremena biti pomoćnik predsednika Opštine.

Prethodno je za predsednicu lokalnog parlamenta ponovo izabrana Zlatija Miličić (SNS), a za njenu zamenicu Milica Drajić. Za sekretara je imenovana Mladenka Nenadović iz Carine do sada zaposlena kao sekretar u Predškolskoj ustanovi.

Od 33 mandata, na izborima 24. aprila, 14 je osvojio SNS, koji je u koaliciji na vlasti sa Novom Srbijom i njenih pet odbornika. U opoziciji su SPS sa sedam mandata, GG iz Lopatnja sa tri, te DS i DSS – Dveri sa po dva mandata.

Nova vlast sa SNS na čelu ranije je konstituisana i na Ubu, u Ljigu i Lajkovcu, dok izbora u Mionici nije bilo. U Valjevu je došlo do (ne)očekivanog zastoja u formiranju već dogovorene koalicije naprednjaka i socijalista.

 

 

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 25 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 14 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.