Radovi na obnovi elektromreže  (foto: Dragan Belajac)
Radovi na obnovi elektromreže (foto: Dragan Belajac)
11.07.2016, 09:08

Bolja struja u Trliću

č: | fb:

Radovi na obnovi elektromreže na području ubske opštine polako ulaze u završnicu. Novu niskonaponsku mrežu i kvalitetnije i stabilnije snabdevanje strujom dobilo je tridesetak domaćinstava u zaseoku Damnjanovića kraj u Trliću, gde je postavljanjo 2,2 kilometra vodova i 38 dotrajalih drvenih bandera zamenjeno betonskim. Vrednost investicije je oko 2,2 miliona dinara, radovi su izvedeni u skladu sa ugovorom o saradnji koji je opština Ub pre četiri godine potpisala sa Elektrodistribucijom Valjevo, a finansijer je  Elektroprivreda Srbije.

 

Prema rečima meštanina Milana Damnjanovića, mreža u ovom kraju Trlića bila je u katastrofalnom stanju.

„Do sada smo imali dobar napon struje, jer smo 2006. godine uradili trafostanicu koja napaja nas tridesetak domaćinstava, ali smo imali problem sa mrežom koja je iskakala čim malo zaduva vetar. Nismo imali struje, faze i to je bio veliki problem. Sada smo konačno dobili snopasti kabal za napajanje i nadam se da je to kraj svim našim mukama sa strujom“, kaže Milan Damnjanović.

Pored zahvalnosti EPS-u i ubskoj opštini, reči hvale ima i za sve komšije, koje su se organizovale i angažovale tokom pripremnih radova.

„Teren je bio nepristupačan, jer se jedan deo linije probija kroz šumu. Nismo mogli da izvedemo neku bolju trasu, da ide pored puta, iako smo to želeli, jer je Distribucija zahtevala da ide strarom trasom, kroz šumu. Kompletan komšiluk je pomogao, isekli smo stabla koja su smetala, prokrčili teren, a nakon toga iskopali rupe za šest bandera i betonirali ih. Uvek rado pomažemo i učestvujemo u svim akcijama koje donose dobrobit čitavom selu“, ističe Milan Damnjanović.

 

Milan Damnjanović i Darko Glišić

Milan Damnjanović i Darko Glišić (Foto: Dragana Nedeljković)

Posle četiri godine od početka velikog projekta rekonstrukcije niskonaponske mreže u tamnavskim selima, ovaj posao se polako privodi kraju, konstatovao je predsednik opštine Ub Darko Glišić tokom obilaska radova u Trliću.

„Sve smo bliži konačnom cilju, a to je opština Ub bez drvenih bandera. Do kraja godine završićemo taj posao, temeljno renovirati niskonaponsku mrežu i našu opštinu potpuno rešiti drvenih bandera, koje su u takvom stanju da nisu više ni za ogrev, a kamoli da nose niskonaponsku mrežu. Na početku, to je izgledalo kao nemoguća misija i neostvariv cilj, ali nakon četiri godine kontinuitranog i posvećenog rada, konačno ćemo uspećemo da rešimo probleme sa strujom i svim našim građanima obezbedimo kvaliteno i pouzdano napajanje,“, rekao je predsednik ubske opštine Darko Glišić.

 

Radovi na obnovi elektromreže

Radovi na obnovi elektromreže (Foto: Dragan Belajac)

Direktor Elektrodistribucije Valjevo Zoran Nikolić objasnio je da je na teritoriji ubske opštine ostalo manje od deset posto mreže na drvenim banderama, što će biti zamenjeno i rekonstruisano u narednim mesecima, dok je Srđan Đurović, direktor ogranka „Elektrosrbije“ Kraljevo najavio da će početkom naredne godine biti završena nove trafostanice „Ub 2“ od 110 kilovolti, čija je vrednost 2,1 miliona evra. Puštanjem u rad ovog elektroenergetskog objekta, obezbediće se stabilno i pouzdano snabdevanje privrede i stanovništa ubske opštine u narednih 50 godina.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara