Registracija Prijava preko FB
Zlatni dan 2015. (foto: Đorđe Đoković)
Zlatni dan 2015. (foto: Đorđe Đoković)
22.07.2016, 10:33

Četvrti Zlatni dan

č: | fb:

Ustanova za kulturu i sport večeras organizuje četvrtu jednodnevnu šarenu manifestaciju Zlatni dan, kojom počinje ovogodišnje Ubsko kulturno leto. Od 19 časova, pa sve do ponoći, na Gradskom trgu i u Glavnoj ulici biće priređeni različiti kulturni i zabavni sadržaji za sve generacije. Kao i prethodne tri godine, najmlađi će u ranim večernjim časovima uživati u performansima klovnova, gutača vatre, akrobata na trapezu, mađioničara, žonglera, hodača na štulama i u lutkarskim predstavama.

Udarni programi su muzički, tako da posetioce očekuju koncerti renomiranih muzičara: bubnjara Dragoljuba Đuričića i dobošara, pop-džez pevačice Lene Kovačević i Tanje Jovićević, bivše članice grupe „Oktobar 1864”. Osim njih, ubsku uličnu feštu svojim nastupima obogatiće i tamburaši Braće Jovanović iz Deronja, kao i ubski izvođači: Slobodan Matović, Đorđe Lučić, omladinska grupa „Hudini”, učenici Muzičke škole „Petar Stojanović”, Pinkova zvezdica Sanja Savić i Baletski studio „Atena”.

Zlatni dan 2015.

Zlatni dan 2015. (Foto: Đorđe Đoković)

U svom četvrtom izdanju, Zlatni dan na Ubu ponovo dovodi Plesni studio RMP iz Lazarevca i beogradsku grupu UV dance,  dok Galerija „Sveti Luka” i ovoga puta organizuje likovnu koloniju, a butici „Noć kupovine”. Spektakl će vizuelno upotpuniti i toplovazdušni balon, zaštitni znak manifestacije.

 

Ubske večeri i Little beer fest

 

Na Zlatni dan sutra se nadovezuju Ubske večeri, tradicionalni letnji festival, koji se održava 18. godinu za redom i u okviru koga će biti izvedena četiri programa. Manifestaciju otvaraju glumci Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić” iz Malog Crnića komedijom Jovana Sterije Popovića „Laža i paralaža” u režiji Dejana Cicmilovića, dok nakon jednodnevne pauze, u ponedeljak, 25. jula, na Letnjoj sceni Doma kulture nastupa trubački orkestar Marka Trnavca, pobednik ovogodišnjeg predtakmičenja za predstojeći Sabor u Guči.

Utorak je rezervisan za koncert domaćih muzičara – Kakadu bend, a pred publikom će to veče stati i Pinkova zvezdica Sanja Savić. Ovogodišnje „Ubske večeri” 27. jula zatvara Poetski teatar  Centra za očuvanje tradicije i kulture „Termoelektrane Nikola Tesla” jednim muzičko-recitatorskim programom.

Treća i poslednja manifestacija u sklopu ovogodišnjeg Ubskog kulturnog leta, „Little beer fest”, planirana je za nedelju, 31. jul, kada će, u glavnom programu, nastupiti pevačica Tanja Jovićević, jedan od najboljih džez i soul vokala sa ovih prostora, kao i DJ Kumba i nekoliko omladinskih rok sastava. Četvrti mali pivski festival na Ubu posetiocima će pružiti priliku i da se nadmeću u zanimljivim „disciplinama“, kao što su takmičenje u bir pongu, u brzom ispijanju piva i jedenju kobasica.

 

Tri u jedan

 

Za razliku od prethodnih godina, kada je Ustanova za kulturu i sport, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, Zlatni dan, Ubske večeri i Mali pivski festival organizovala odvojeno, u razmaku od dva meseca, ovoga puta te tri letnje manifestacije biće terminski vezane i plasirane u nizu od 22. do 31. jula, kao jedna festivalska celina. Prema rečima Radovana Puletića, direktora Ustanove za kulturu i sport, koncepciji „tri u jedan“ pribeglo se zbog finansijskih ograničenja, jer je za pomenute programe u okviru Ubskog kulturnog leta u budžetu opštine opredeljeno svega 630.000 dinara. Zahvaljujući  donatorima, organizator je uspeo da za iste namene prikupi još oko 250.000 dinara.

Zlatni dan 2015.

Zlatni dan 2015. (Foto: Đorđe Đoković)

Radovan Puletić podseća da je pre krize i budžetskih restrikcija, samo za Ubske večeri opština izdvajala dva miliona dinara, dok Ustanova za sve tri manifestacije ove godine raspolaže sumom manjom od 900.000 dinara. Finansijske okolnosti uticale su i na izbor programa, pre svega, za Ubske večeri, pa se gledalo da oni budu ili jeftiniji ili besplatni. Ipak, bez obzira na to, direktor Ustanove za kulturu i sport Radovan Puletić kaže da će Ubsko kulturno leto i ove godine ispuniti svoju osnovnu svrhu, a to je da zabavi građane tokom jula meseca.

Zlatni dan 2015.

Zlatni dan 2015. (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Novogodišnji paketići za decu
Klub ljubitelja BMW poklonio paketiće deci Udruženja "Zagrljaj" Pre 28 minuta

Nismo sami

Članovi Kluba ljubitelja BMW Valjevo poklonili su 30 novogodišnjih paketića deci Udruženja "Zagrljaj". Srećni, aplauzom i povicima bravo, dočekali su svoje prijatelje koji su ih nakon druženja...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 2 sati 11 minuta

Ringe ringe raja...

"Lopov počinje tako što predstavlja da laž liči na istinu, a završava time što istina liči na laž", Balzak....

Dnevnik Diane Budisavljević (foto: )
Valjevske filmske susrete otvara Pre 22 sati 18 minuta

Dnevnik Diane Budisavljević

Dnevnik Diane Budisavljević, rediteljke Dane Budisavljević otvoriće šeste Valjevske filmske susrete. Film će biti prikazan na svečanom otvaranju u Centru za kulturu 12. decembra u 20 časova.