Registracija Prijava preko FB
Novoizgrađeni put kroz Paljuve (foto: Dragana Nedeljković)
Novoizgrađeni put kroz Paljuve (foto: Dragana Nedeljković)
02.08.2016, 12:46

Obnovljena deonica od Lipnjaka do nadvožnjaka u Paljuvima

č: | fb:

Na državnom putu drugog reda, koji prolazi kroz Paljuve, završena je kompletna rekonstrukcija deonice od nadvožnjaka iznad novog autoputa u tom selu do Lipnjaka, u dužini od  1.660 metara. Vrednost investicije je 19 miliona dinara, sredstva je obezbedilo Javno preduzeće Putevi Srbije, a radove izvelo Preduzeće za puteve  Valjevo.

Prema rečima predsednika Mesne zajednice Paljuvi Slobodana Tadića, rehabilitovan putni pravac je jedan od najprometnijih u selu i, s obzirom na to da je izgrađen pre tri decenije, bio je u veoma lošem stanju.

„Nakon otpočinjanjem radova na trasi Koridora 11, put su dodatno oštetili natovareni teretni kamioni, tako da je bio totalno uništen. Uz napore predsednika ubske opštine, uspeli smo da ga obnovimo, što će značajno poboljšati kvalitet života meštana ovoga kraja“,  ističe Tadić, uz konstataciju da je „slika Paljuva infrastrukturno promenjena“, jer je u kratkom vremenskom roku izgrađeno ili revitalizovano oko četiri kilometra saobraćajnica.

Glišić i Tadić

Glišić i Tadić (Foto: Dragan Belajac)

Za narednu godinu planiran je i nastavak uređenja državnog putu kroz Paljuve, na potezu od nadvožnjaka do brane na jezeru Viš, najavio je predsedik opštine Ub Darko Glišić prilikom obilaska radova na asfaltiranju prve deonice.

„Kada rekonstruišemo i taj deo, žitelji Paljuva će, nakon decenija čekanja, imati vrlo modernu i zdravu putnu infrastrukturu, koja će im život učiniti i lakšim i konfornijim“, rekao je Glišić. On je istakao dobru saradnju sa preduzećem Putevi Srbije, koje će i ove godine uložiti značajna sredstva u unapređenje putne mreže na teritoriji opštine.

Kako smo saznali od Gordane Nenadović iz PZP Valjevo, deonica puta od Lipnjaka do nadvožnjaka u Paljuvima rekonstruisana je metodom cementne stabilizacije, na kojoj je postavljen novi sloj asfalta debljine šest centimetara. Širina novoizgrađene deonice je pet metara, a sa obe strane kolovoza urađene su bankine i odvodni kanali. 

Aktuelno

Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 10 sati 6 minuta

Vučiću, sedi, i pokri se

Ove nedelje, na N1, emitovan je dokumentarni film "Vladalac" – politička biografija Alerksandra Vučića – ekipe novinara Slaviše Lekića. Šta se videlo, ono što se zna, i što treba ponavljati, da je...  · 4 komentara

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće prihvatilo program poslovanja parkirališta Pre 1 dan 8 sati

Prihod od naplate parkiranja 61,2 miliona dinara

Od naplate parkiranja planiran je prihod od 61,2 miliona dinara. U ovoj godini u gradu će biti još 150 novih parking mesta u palvoj zoni, a služba Parkinga planira da ukloni 70 nepropisno...  · 3 komentara