Registracija Prijava preko FB
Radovi na dvorišnoj ogradi Vrtića (foto: Dragana Nedeljković)
Radovi na dvorišnoj ogradi Vrtića (foto: Dragana Nedeljković)
03.08.2016, 14:21

Nova ograda za ubski Vrtić

č: | fb:

Danas su započeli radovi na izgradnji ograde oko dvorišta Predškolske ustanove „Ub“, u ukupnoj dužini od 240 metara. Dosadašnju dotrajalu  metalnu ogradu zameniće nova, panelna, koja će biti pričvršćena na betonski temelj. Osim toga, od stare do nove zgrade Vrtića behatonom će biti popločano 30 kvadratnih metara prilaznih staza. Celokupan posao, vredan dva miliona dinara, finansira Narodna banka Srbije, a ubska Zanatska zadruga „Sloga“ ima rok od 20 dana da završi radove.

Radovi na dvorišnoj ogradi Vrtica

Radovi na dvorišnoj ogradi Vrtica (Foto: Dragana Nedeljković)

Postavljanjem nove ograde, omogućiće se još sigurniji i bezbedniji boravak dece u dvorištu Predškolske ustanove, rekao je predsednik opštine Ub Darko Glišić na otvaranju radova.

„Veoma sam zahvalan Narodnoj banci Srbije i guvernerki Jorgovanki Tabaković na tome što su izdvojili dva miliona dinara da se ovaj posao uradi, kao i da se popločaju pristupne staze. Radovi će u naredne tri nedelje biti potpuno završeni, čime će se steći uslovi da od 1. septembra deca nesmetano dolaze u Vrtić“, rekao je Glišić.

Na donatorskim sredstvima, Narodnoj banci Srbije zahvalila se i direktorka Predškolske ustanove  Gordana Milosavljević Marković i izrazila zadovoljstvo što će stara i dotrajala ograda biti zamenjena novom i modernijom, dok je direktor ZZ „Sloga“ Milojica Milić obećao da će radovi biti obavljeni kvalitetno i u ugovorenom roku.

 

U planu proširenje kapaciteta

 

Govoreći o planovima koji se tiču Predškolske ustanove, predsednik opštine Darko Glišić najavio je proširenje postojećih smeštajnih kapaciteta, pošto se iz godine u godinu povećava broj zahteva za upis dece.

„Ove godine je najveća potražnja za mestima u našem Vrtiću,  zbog čega  moramo najozbiljnije razmišljati o  izgradnji  još jednog objekta.  Grad se proširio i roditeljima koji su zaposleni u gradu lakše je da dovode decu na Ub nego da ih ostavljaju u izdvojenim odeljenjima po selima.  Mi više ne želimo da izmišljamo i tražimo neka rešenja koja mogu da budu nebezbedna, već ćemo ići u realizaciju izgradnje novog vrtića, pogotovo što smo sve predradnje za tako nešto preduzeli. Naime, Policijska stanica i Centar za socijalni rad iseljeni su iz baraka koje se nalaze odmah do Vrtića, a uskoro ćemo iz njih iseliti i Komunalno javno preduzeće „Đunis“.  Kada oslobodimo taj prostor i porušimo barake, polako ćemo krenuti da osmišljavamo čitav projekat i da se pripremamo za izgradnju zgrade Vrtića velikog kapaciteta, jer  bolje da ima više mesta, pa da su nepopunjenja, nego da smo u situaciji kao sada, da je više mališana, a manje mesta. Naš posao je da svoj deci obezbedimo jednake i normalne uslove za učenje, igru, druženje i odrastanje  i mi ćemo to da im obezbedimo“, rekao je Glišić o budućim planovima.

Glišić sa direktorkom Vrtića i izvođačem radova

Glišić sa direktorkom Vrtića i izvođačem radova (Foto: Dragana Nedeljković)

Prema rečima direktorke obdaništa, Gordane Milosavljević Marković ove godine najveće interesovanje vladalo je za upis dece u jaslene grupe.

„Imamo blizu 90 molbi, pa ćemo morati da formiramo jaslene  grupe sa većim brojem dece, kako bismo obezbedili mesto svim mališanima čiji su roditelji zaposleni. Na našu i sreću ove opštine, ove godine je upisan veliki broj dece, tako da se veoma radujem što je planirano proširenje naših kapaciteta“, izjavila je direktorka Vrtića Gordana Milosavljević Marković.

Od 1. septembra, ubsku Predškolsku ustanovu će pohađati oko 440 mališana jaslenog i vrtićkog uzrasta. 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Uspešna akcija u zdravstvenim ustanovama Kolubarskom okrugu Pre 1 sati 25 minuta

Besplatno pregledano oko tri stotine građana

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda pregledano je oko tri stotine građana u domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo. Devedesettrogodišnjak došao je da proveri...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 4 sati 36 minuta

Prndekovac Times

"Postoje dve stvari koje imaju snažan uticaj na delatnost ljudi. To su ljubav prema vlasti i ljubav prema novcu, kada se ujedine daju najžešće moguće efekte", Areta Frenklin....

Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
Kampanja za pešačenje i vožnju bicikla 21.09.2019

“Evropska nedelja mobilnosti” u Mionici

Mionica se ove godine po prvi put uključila u manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti". Za najmlađe je organizovano predavanje o bezbednom kretanju u saobraćaju, podeljeni su im fluoroscentni...