U obilasku montažne kuće za Gavriće (foto: Dragana Nedeljković)
U obilasku montažne kuće za Gavriće (foto: Dragana Nedeljković)
01.07.2014, 20:03

Nikolić poručio:“Mora se brzo raditi”

č: | fb:

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas, obilazeći radove na izgradnji kuća u selima Brgule i Liso Polje, u opštini Ub, da birokratija mora da odustane od dosadašnjeg načina razmišljanja pri izdavanju dozvola za obnovu kuća uništenih u poplavama i da taj posao mora brzo da se radi.

- Možda je ova poplava pravi momenat da svi predsednici lokalnih samouprava nauče svoje činovnike, kako sada, tako i ubuduće, da rade i da više nema okolišanja, kako fali ovaj papir, fali pečat, ili nešto treće - rekao je predsednik Srbije.

On je poručio predsednicima lokalni samouprava čije su opštine ili gradovo postradali u majskim poplavama i gde je neophodna izgradnja novih stambenih objekata, da “svi papiri moraju biti gotovi za 10 dana i da se mora brzo raditi, jer će leto trajati još mesec, dva, a posle toga ponovo dolaze kiše.”

Ispred montažne kuće Nikolića

Ispred montažne kuće Nikolića (Foto: Dragana Nedeljković)

Grade se kuće za Markoviće, Gavriće i Nikoliće

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom obišao je danas radove na izgradnji kuća u selima Brgule i Liso Polje, u opštini Ub, koje finansira Fondacija "Dragica Nikolić".

Prvo su obišli izgradnju kuća za porodice  Milana Markovića i Slobodana Gavrića, u selu Brgule, a potom i radove na izgradnji kuće za porodicu Željka Nikolića u selu Liso Polje.

Tokom majskih poplava u opštini Ub selo Liso Polje je najviše stradalo. Na ovo selo izlile su se dve reke, Kolubara i Tamnava, između kojih je smešteno. Voda se prostirala na 440 hektara, kolika je površina  sela, stradalo je 60 kuća, a 220 meštana je bilo evakuisano. Najviši nivo vode bio je čak četiri i po metra.

 

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 1 sati 29 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 1 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 13 komentara