Registracija Prijava preko FB
Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
13.09.2016, 09:31

Rebalans budžeta, izveštaji i imenovanja

č: | fb:

Za ljiške prilike, maratonska sednica Skupštine opštine Ljig, u trajanju od gotovo četiri sata, sa 25 tačaka dnevog reda.

 

Rebalans budžeta bio je jedna od glavnih tema. Odbornici opozicije (GG "Dr Miroslav Maksimović Miki", GG "Zajedno i odlučno za Ljig" i Dveri) kritikovali su veća izdvajanja za sport ( sa 16 na 22 miliona dinara), a nedovoljna za poljoprivredu i smanjenje sredstava za zdravstvo. Za sanaciju posledica elementarnih nepogoda na teritoriji opštine opredeljeno je 30 miliona dinara.

 

Odbornici opozicije naročito su ukazali na činjenicu da Sportski savez ne dostavlja izveštaje o trošenju budžetskih sredstava. Nikakvih informacija o sredstvima za sport (odbojka i fudbal) nema godinama, u ponašanju sadašnje i bivših vlasti nema razlike, isto je bilo i pre pet i pre deset godina. Budžet opštine Ljig posle rebalansa iznosi 488,7 miliona dinara, odnosno povećan je za 24,7 miliona.

Skupštinska većina (SNS, SPS i dva Ljajićeva odbornika) sa 19 glasova, izglasala je novu odluku o budžetu. Opozicija nije podržala rebalans.

Sednica SO Ljig

Sednica SO Ljig (Foto: Miroslava Kojić)

Tema je bila i likvidacija TV Ljig. Pošto nije bio zainteresovanih kupaca, sproveden je postupak likvidacije koji je odlukom Skupštine okončan, dokumentacija će biti poverena osnivaču na čuvanje. Zaposlenima je još u februaru prestao radni odnos.

 

Iz izveštaja ljiškog komunalnog preduzeća vidi se da su velika dugovanja pravnih lica, a neka potraživanja su i zastarela. U Belanovici postoji JKP "Šumadija" i ono će sledeće godine prestati da postoji, odnosno biti pripojeno Komunalcu, što je u skladu sa odredbama novog Zakona o preduzećima koji ne dozvoljava postojanje više od jednog komunalnog preduzeća u opštini. Na ovoj sednici je, posle ostavke (kažu iznuđene), dugogodišnjeg direktora Milovana Doganjića, izabran u statusu v.d. direktora Predrag Marković.

 

Iako je već sredina septembra, izveštaji preduzeća i ustanova tek su sada usvojeni, kao i programi za 2016.godinu. Za izveštaje o radu Gradske biblioteke i Centra za socijalni rad glasali su i odbornici opozicije, Turistička organizacija i Predškolska ustanova "Kaja" imali su podršku vladajuće većine.

 

Razrešeno je i imenovano više članova nadzornih, upravnih i školskih odbora.

Aktuelno

Zahvalnica vrtića herojima (foto: Đorđe Đoković)
U vreme pandemije Pre 13 sati 37 minuta

Valjevski vrtići se zahvalili "našim herojima"

Zaposleni i mališani u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" zahvalili su se svim, kako su ih nazvali, "našim herojima" koji su svojim radom doprineli suzbijanju širenja koronavirusa i ponovnom...

Izbori 2020 (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: Korisnik)
GIK proglasio Pre 8 sati 52 minuta

Peta lista GG Lokalni front Va-Slobodni ljudi

"Grupa građana Lokalni front Va – Slobodni ljudi" naziv je liste sa 20 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu. To je peta izborna lista kandidata za loklna izbore koji će biri održani 21. juna.  · 10 komentara