Registracija Prijava preko FB
Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
13.09.2016, 09:31

Rebalans budžeta, izveštaji i imenovanja

č: | fb:

Za ljiške prilike, maratonska sednica Skupštine opštine Ljig, u trajanju od gotovo četiri sata, sa 25 tačaka dnevog reda.

 

Rebalans budžeta bio je jedna od glavnih tema. Odbornici opozicije (GG "Dr Miroslav Maksimović Miki", GG "Zajedno i odlučno za Ljig" i Dveri) kritikovali su veća izdvajanja za sport ( sa 16 na 22 miliona dinara), a nedovoljna za poljoprivredu i smanjenje sredstava za zdravstvo. Za sanaciju posledica elementarnih nepogoda na teritoriji opštine opredeljeno je 30 miliona dinara.

 

Odbornici opozicije naročito su ukazali na činjenicu da Sportski savez ne dostavlja izveštaje o trošenju budžetskih sredstava. Nikakvih informacija o sredstvima za sport (odbojka i fudbal) nema godinama, u ponašanju sadašnje i bivših vlasti nema razlike, isto je bilo i pre pet i pre deset godina. Budžet opštine Ljig posle rebalansa iznosi 488,7 miliona dinara, odnosno povećan je za 24,7 miliona.

Skupštinska većina (SNS, SPS i dva Ljajićeva odbornika) sa 19 glasova, izglasala je novu odluku o budžetu. Opozicija nije podržala rebalans.

Sednica SO Ljig

Sednica SO Ljig (Foto: Miroslava Kojić)

Tema je bila i likvidacija TV Ljig. Pošto nije bio zainteresovanih kupaca, sproveden je postupak likvidacije koji je odlukom Skupštine okončan, dokumentacija će biti poverena osnivaču na čuvanje. Zaposlenima je još u februaru prestao radni odnos.

 

Iz izveštaja ljiškog komunalnog preduzeća vidi se da su velika dugovanja pravnih lica, a neka potraživanja su i zastarela. U Belanovici postoji JKP "Šumadija" i ono će sledeće godine prestati da postoji, odnosno biti pripojeno Komunalcu, što je u skladu sa odredbama novog Zakona o preduzećima koji ne dozvoljava postojanje više od jednog komunalnog preduzeća u opštini. Na ovoj sednici je, posle ostavke (kažu iznuđene), dugogodišnjeg direktora Milovana Doganjića, izabran u statusu v.d. direktora Predrag Marković.

 

Iako je već sredina septembra, izveštaji preduzeća i ustanova tek su sada usvojeni, kao i programi za 2016.godinu. Za izveštaje o radu Gradske biblioteke i Centra za socijalni rad glasali su i odbornici opozicije, Turistička organizacija i Predškolska ustanova "Kaja" imali su podršku vladajuće većine.

 

Razrešeno je i imenovano više članova nadzornih, upravnih i školskih odbora.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 17 sati 19 minuta

Mož’ da bidne država, al’ ne mora da znači

Neko bi negde ili na neki način, mogao i trebao, da se svakodnevno bavi samo ovdašnjim napadima na zdrav ljudski razum! Narodski   prodavanjem roga umesto sveće, još bolje: testisa umesto...

Porodilište (foto: Đorđe Đoković)
Iz gradske kase Pre 15 sati 9 minuta

Za bebe rođene 1. i 14. januara po 50.000 dinara

Roditelji beba koje će na svet doći 1. i 14. januara sledeće godine primiće 50.000 umesto dosadašnjih 20.000 dinara. Izmenu Odluke o većem obimu prava porodice sa decom i o finansijskoj podršci za...  · 3 komentara

Teodor Tošić (foto: MariArs.2019)
Iz redakcije 19.11.2019

"Just a Moment" Teodora Tošića

Samo trenutak je bio dovoljan u subotnjoj emisiji Zorana Kesića da Srbija, a i van naše zemlje, upozna talentovanog Teodora Tošića iz Valjeva.   Dvadesetjednogodišnji Teodor Tošić je...  · 7 komentara