Ub (foto: Đorđe Đoković)
Ub (foto: Đorđe Đoković)
02.07.2014, 15:07

Karitas za žrtve poplava

č: | fb:

Karitas Beogradske nadbiskupije donirao je 36 tona hrane i higijenskih sredstava žrtvama poplava u ubskoj opštini, što je do sada najveća pošiljka pomoći upućena ugroženim Tamnavcima. Raspodela pomoći obavlja se na terenu i svih 1.200 poplavljenih domaćinstava dobiće pakete koji sadrže po 15 kilograma prehrambenih i higijenskih proizvoda.

- Zajedno sa Karitasom, Opštinski Štab za vanredne situacije napravio je spiskove poplavljenih domaćinstava na osnovu prijavljene štete. Njihov zahtev bio je da se paketi dopremaju na kućne adrese i da svaka porodica potpiše da je primila pomoć, kako bi se izbegle zloupotrebe. Stav Karitasa je i da hranu i sredstva za higijenu dobiju sva poplavljena domaćinstva, bez obzira na socijalni status – objašnjava Marijana Marjanović, pomoćnik predsednika ubske opštine.

Karitas je uputio i 85 tona hrane za krave, svinje i živinu kao pomoć oštećenim tamnavskim stočarima.

- Ova katolička humanitarna organizacija planira da sledeće godine realizuje projekat za rehabilitaciju i obnovu, koji će trajati od šest do devet meseci. Projekat će se, najverovatnije, odnositi i na tamnavske baštovane i njihove potrebe u najlonima i zalivnim sistemima, što će zahtevati naše veliko angažovanje. Moraćemo da formiramo timove, koji će obići sva potopljena domaćinstva u opštini, nakon čega ćemo napraviti presek potreba svakoga od njih – kaže Marjanović.

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 2 sati 36 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 20 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara