Ub (foto: Đorđe Đoković)
Ub (foto: Đorđe Đoković)
02.07.2014, 15:07

Karitas za žrtve poplava

č: | fb:

Karitas Beogradske nadbiskupije donirao je 36 tona hrane i higijenskih sredstava žrtvama poplava u ubskoj opštini, što je do sada najveća pošiljka pomoći upućena ugroženim Tamnavcima. Raspodela pomoći obavlja se na terenu i svih 1.200 poplavljenih domaćinstava dobiće pakete koji sadrže po 15 kilograma prehrambenih i higijenskih proizvoda.

- Zajedno sa Karitasom, Opštinski Štab za vanredne situacije napravio je spiskove poplavljenih domaćinstava na osnovu prijavljene štete. Njihov zahtev bio je da se paketi dopremaju na kućne adrese i da svaka porodica potpiše da je primila pomoć, kako bi se izbegle zloupotrebe. Stav Karitasa je i da hranu i sredstva za higijenu dobiju sva poplavljena domaćinstva, bez obzira na socijalni status – objašnjava Marijana Marjanović, pomoćnik predsednika ubske opštine.

Karitas je uputio i 85 tona hrane za krave, svinje i živinu kao pomoć oštećenim tamnavskim stočarima.

- Ova katolička humanitarna organizacija planira da sledeće godine realizuje projekat za rehabilitaciju i obnovu, koji će trajati od šest do devet meseci. Projekat će se, najverovatnije, odnositi i na tamnavske baštovane i njihove potrebe u najlonima i zalivnim sistemima, što će zahtevati naše veliko angažovanje. Moraćemo da formiramo timove, koji će obići sva potopljena domaćinstva u opštini, nakon čega ćemo napraviti presek potreba svakoga od njih – kaže Marjanović.

Aktuelno

Đaci generacije i vukovci (foto: www.lajkovac.rs)
Na prijemu u Gradskoj kući Pre 2 sati 47 minuta

Nagrađeni lajkovački đaci generacije i "vukovci"

U Gradskoj kući Lajkovac organizovan je prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i "vukovcima". Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige. Nekoliko dece...  · 1 komentar