Registracija Prijava preko FB
Novoizgrađena deonica (foto: Dragana Nedeljković)
Novoizgrađena deonica (foto: Dragana Nedeljković)
29.09.2016, 16:17

Stigao asfalt u Zabrđane

č: | fb:

Zahvaljujući Javnom preduzeću "Putevi Srbije", sa kojim je opština Ub uspela da produži saradnju i ove godine, meštani zaseoka Zabrđani u Raduši prvi put su dobili asfaltni put.

 

Na deonici kroz taj kraj, dugoj 475 metara, prošle nedelje je urađena podloga tamponom, a ove je postavljen i asfaltni kolovoz širine tri metra, koji povezuje školu i centar sela sa glavnim lokalnim putem. Pored ove saobraćajnice nalazi se 12 domaćinstva.  

 

Glišić sa meštanima Raduše

Glišić sa meštanima Raduše (Foto: Dragana Nedeljković)

Otvaranje novoizgrađene deonice meštani Raduše obeležili su svečano, a Milan Petrović iz zaseoka Zabrđani je u ime svojih komšija izrazio zadovoljstvo što  su nakon više decenija konačno dočekali da i pored njihovih kuća prođe asfalt.

"Put je bio u veoma lošem stanju i zapušten, pogotovo jedna strana od osamdesetak metara, gde ni u letnjem periodu nismo mogli da prođemo. Možete misliti kako je tek bilo zimi. Zbog toga nam asfalt mnogo znači, jer će nam umnogome olakšati život. U Zabrđanima živi i sedam, osam momaka, koji su odlučili da ostanu na selu, što je za svaku pohvalu, a nadamo se da će ih biti još i više. Želeo bih da se u ime meštana zahvalim predsedniku ubske opštine, kao najzaslužnijem za izgradnju deonice kroz Zabrđane i očekujem da i u narednom periodu na isti način pomogne našem selu“, rekao je Milan Petrović.

 

Tek asfaltiranu deonicu kroz Radušu obišao je i predsednik opštine Ub Darko Glišić sa svojim saradnicima i najavio nova ulaganja u ovo infrastrukturno zapostavljeno selo.

 

"Veoma sam zadovoljan izgledom novog puta, pošto je u pitanju vrlo zahtevan pravac, s obzirom na to da je strm, da su obale prilično suzile put, odnosno da su useci bili vrlo komplikovani za izvođenje radova. U ovom momentu mogli smo da uradimo deonicu kroz Zabrđane od 475 metara i nisam želeo da čekamo narednu godinu, kako bismo tada mogli da uradimo nešto drugo. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u ovo lepo selo i poboljšavamo infrastrukturu, koja je u veoma lošem stanju, jer su meštani to zaslužili i pokazali da mi veruju. Oni su to pokazali na izborima, pošto mi je poverenje poklonilo 83 posto meštana koji su glasali na izborima i ja ne smem njihovo poverenje da porokockam. Sledeći zadatak je da uradimo put ka groblju, nakon čega ćemo videti koji još zaselački put treba asfaltirati. U Raduši je konačno konstituisana Mesna zajednica, koju su građani izabrali direktno na izborima, tako da sada možemo tesno da sarađujemo i dogovaramo se oko daljih planova", najavio je Glišić prilikom obilaska jednog od najmanjih sela u ubskoj opštini, koje ima osamdesetak domaćinstava.

Glišić obilazi novi put

Glišić obilazi novi put (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Sanitarni mokri čvor umesto poljskog toaleta

 

U Raduši su u toku radovi na još jednoj investiciji. Iz sredstava budžeta opštine, u Izdvojenom odeljenju OŠ "Sveti Sava" gradi se sanitarni mokri čvor, čime će se rešiti jedan od najvećih problema ove škole i njenih učenika, koji koriste poljski toalet.

 

"Sanitarna inspekcija naložila je da se moraju poboljšati uslovi po pitanju mokrog čvora. Pošto nismo mogli da dozvolimo da se škola zatvori, bilo koliko đaka da ima, odlučili smo da je osposobimo po svim standardima i izgradimo mokri čvor,  koji će omogućiti da škola i dalje funkcioniše. Kada poboljšamo infrastrukturu i sredimo školsku zgradu, obezbedićemo uslove za normalan život i rad u selu, pa se nadam da će i dece biti više u Raduši“, rekao je predsednik ubske opštine Darko Glišić.

Učiteljica Nataša sa svojim učenicima

Učiteljica Nataša sa svojim učenicima (Foto: Dragana Nedeljković)

Škola u Raduši ima samo tri đaka. Brat i sestra Petar i Milica Jokić su učenici drugog, odnosno trećeg razreda, dok je Anđela Božić đak-četvrtak. Sa njima radi mlada učiteljica Nataša Vujić, koja je za svakog od njih sačinila individualni plan rada. Sa mnogo entuzijazma i ljubavi prema učiteljskom pozivu uspeva da prevaziđe sve probleme i nedostatke rada u jednoj maloj seoskoj školi.

 

 

 

Aktuelno

Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
"Dobar primer Novog Optimizma" za Aleksandra Obradovića Pre 21 minuta

Uzbunjivaču će u kućnom pritvoru biti uručena nagrada

Uzbunjivaču iz "Krušika" Aleksandru Obradoviću večeras će u kućnom pritvoru biti uručena nagrada "Dobar primer Novog Optimizma". Karikaturista Dušan Petričić će mu pokloniti svoju karikaturu....

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 sati 23 minuta

Zgražavanje ili vernost i izražavanje?

Trenutno najaktuelnija i najglasnija galama: oko fotografije na naslovnoj strani NIN-a odnosno karikature na istoj Danas-a, svesno i nesvesno bavi se nizom važnih pitanja. I normalno, nudi jako...

Boban Janković u učionici (foto: www.mionica.rs)
U OŠ "Milan Rakić" u Mionici Pre 2 sati 50 minuta

Janković: Radovi na kotlarnici ne kasne, u učionicama je toplo

Radovi na kotlarnici u objektu OŠ "Milan Rakić" u Mionici biće završeni pet dana pre roka, izjavio je predsednik Opštine Boban Janković. On je demantovao tvrdnje nekih roditelja da radovi kasne, da...

Požar u hotelu Jablanica (foto: Kolubarske.rs)
Nemar, nebriga, nezainteresovanost vlasnika Pre 1 dan 2 sati

Opominju požari u objektima koji su u vlasništvu države!

Požar koji je izbio u napuštenom hotelu "Jablanica" ponovo je otvorio pitanje nemarnog odnosa države prema svojoj imovini i "bačenih" para građana Valjeva i Srbije. Zašto je država za 1,5 milion...