Bujica odnela put u Osečini (foto: Dragan Savić)
Bujica odnela put u Osečini (foto: Dragan Savić)
04.07.2014, 15:32

Ugovor o bespovratnoj pomoći

č: | fb:

Nenad Stevanović, predsednik Opštine Osečina  i Zoran Knežević, direktor Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine potpisali su ugovor o korišćenju bespovratnih sredstava za uređenje, odnosno revitalizaciju, poljskih puteva na opštinskoj teritoriji, koji su onesposobljeni u majskim poplavama ili usled aktiviranja većeg broja klizišta.    

- Vrednost projektovanih radova  na zaseočkim putevima, prema urađenom predračunu, iznosi 8,1 milion dinara. Po kriterijumima iz Uredbe i konkursa, Osečini je od strane Ministarstva poljoprivrede odobreno 4,9 miliona bez obaveze vraćanja, s tim što je lokalna zajednice dužna da preostalih 3,2 miliona obezbedi iz sopstvenih sredstva, što je i učinjeno. U toku je postupak javne nabavke za izbor izvođača – rekao nam je Stevanović.         

Potpisanim dokumentom precizirano je da radovi iz ovih sredstava moraju biti završeni do kraja oktobra 2014. godine.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 19 sati 30 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 3 komentara