Bujica odnela put u Osečini (foto: Dragan Savić)
Bujica odnela put u Osečini (foto: Dragan Savić)
04.07.2014, 15:32

Ugovor o bespovratnoj pomoći

č: | fb:

Nenad Stevanović, predsednik Opštine Osečina  i Zoran Knežević, direktor Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine potpisali su ugovor o korišćenju bespovratnih sredstava za uređenje, odnosno revitalizaciju, poljskih puteva na opštinskoj teritoriji, koji su onesposobljeni u majskim poplavama ili usled aktiviranja većeg broja klizišta.    

- Vrednost projektovanih radova  na zaseočkim putevima, prema urađenom predračunu, iznosi 8,1 milion dinara. Po kriterijumima iz Uredbe i konkursa, Osečini je od strane Ministarstva poljoprivrede odobreno 4,9 miliona bez obaveze vraćanja, s tim što je lokalna zajednice dužna da preostalih 3,2 miliona obezbedi iz sopstvenih sredstva, što je i učinjeno. U toku je postupak javne nabavke za izbor izvođača – rekao nam je Stevanović.         

Potpisanim dokumentom precizirano je da radovi iz ovih sredstava moraju biti završeni do kraja oktobra 2014. godine.

Aktuelno

Požar na deponiji u Belotiću (foto: www.osečina.rs)
Na predlog opštinskog Štaba Pre 2 sati 8 minuta

Zbog požara na deponiji vanredna situacija u Osečini

Na teritoriji Osečine proglašena je vanredna situacija zbog požara koji je izbio na nesanitarnoj deponiji koja se nalazi u Belotiću. Saopštenjem za javnost se oglasila GG "Pokreni se", ukazuje na...