Novogodišnja rasveta na Ubu (arhiva) (foto: Milovan Milovanović)
Novogodišnja rasveta na Ubu (arhiva) (foto: Milovan Milovanović)
08.12.2016, 09:27

Na Ubu prednovogodišnji koncert Ace Lukasa

č: | fb:

Prednovogodišnji koncert na Ubu održaće Aca Lukas, što je poklon ubske opštine sugrađanima. Već tradicionalno Ubljani organizuju koncerti sedam dana uoči Nove godine, a ovaj put nešto ranije zbog ranije ugovorenih nastupa pevača.  

 

Predsednik Uba Darko Glišić kaže da su ovi prednovogodišnji koncerti prilika da se Ubljani provesele i zabave, a to što se organizuju nekoliko dana pre najluđe noći je iz ekonomskih razloga, jer su daleko jeftiniji od onih novgodišnjih. 

"I prethodnih godina na Ubu su prednovogodišnje koncerte imali naši prijatelji, koji su nastupali bez honorara, smatrajući to svojim poklonom prijateljima. Jedino im je bilo važno, pa tako i Aci Lukasu, da im obezbedimo dobre tehničke uslove, ozvučenje, rasvetu... što košta najviše do 3.000 evra. Taj novac daju sponzori, pretežno ubski privrednici koji donaciju smatraju svojim novogodišnjim poklonom sugrađanima", kaže Glišić. Dodaje da tako organizovan koncert i ove godine Ub neće koštati ni dinar, drugim rečima koncert Ace Lukasa 22. decembra u hali sportova neće biti finansiran iz gradske kase.

 

(Foto: Misel)

Iz gradske kase neće biti finansirana ni novogodišnja rasveta, koja će ove godine biti raskošnija i postavljena na više lokacija. "Grad Beograd nam je ustupio deo njihove stare novogodišnje dekoracije, tako da će ovih dana Ub biti ukrašen kao nikada do sada. Rasveta će biti postavljena u ulicama Vuka Karadžića i Kralja Petra", kaže predsednik Uba. Objašnjava da je novogodišnja dekoracija pozajmljena, "uredno uzeta na revers", pa će isto tako, kada prođu novogodišnji i božićni praznici biti vraćena vlasniku.

"Ub trenutno nije u finansijskoj situaciji da kupuje luksuznu novogodišnju rasvetu, a i zašto bi kada ovo sa pozajmicom može dobro da funkcioniše", kaže Darko Glišić.

 

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs da li postoji mogućnost da Ub "pozajmi" Valjevu nekog svog prijatelja-pevača ili grupu da napravi koncert u Valjevu, Glišić kaže da je nudio, ali da nema zainteresovanih. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 sati 11 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 sati 11 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 20 sati 5 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara