Donatori, ubski čelnici i vlasnici kuća (foto: Milovan Milovanović)
Donatori, ubski čelnici i vlasnici kuća (foto: Milovan Milovanović)
13.12.2016, 13:37

Odbojkaši donirali kuće za tri porodice

č: | fb:

Tri ubske socijalno ugrožene porodice, čiji su domovi oštećeni u majskim poplavama 2014. godine, useljene su u nove, tipske kuće na Sandića imanju, izgrađene donacijama Odbojkaškog saveza Srbije i Evropske i Svetske odbojkaške federacije.

 

Jovanovići, Stojanovići i Božovići sada na raspolaganju imaju po 70 kvadratnih metara stambenog prostora u moderno  uređenom naselju, gde su pre nekoliko dana završeni kompletni radovi na izgradnji infrastrukture.

 

Na zemljištu koje je ustupila lokalna samouprava, Odbojkaški savez Srbije je na Ubu otvorio prve tri kuće donirane od strane odbojkaške porodice, kao pomoć u otklanjanju posledica elementarnih nepogoda, rekao je na primopredaji objekata Aleksandar Boričič, predsednik Evropske odbojkaške federacije (CEV) i drugi potpredsednik Svetske odbojkaške federacije ( FIVB).

 

"Drago mi je da smo, pre svega, deci iz ove tri porodice izmamili osmehe i omogićili da žive bolje nego što su živeli. Nastavljamo akciju, tako da će na proleće sredstvima Svetske evropske federacije i Odbojkaške federacije Azerbejdžana u Lučanima biti izgrađene sledeće tri kuće, dok će poslednje tri verovatno biti donirane Sjenici. Našu akciju započeli smo u Kraljevu posle zemljotresa, gde smo poklonili jednu kuću, a za sada ćemo ukupno obezbediti deset, što je donacija odbojkaških prijatelja porodicama u Srbiji koje je zadesila nesreća i nisu imale gde da stanuju. Ovo je možda tek početak donacija, pošto postoji mogućnost da i Evropska i Svetska federacija i dalje pomažu, jer predsednik Svetske odbojkaške federacije, Brazilac Ari Grasa uvek se interesuje za Srbiju i želi da pomogne srpskom narodu. Sigurno da ja, na čelu Evropske federacije, neću biti daleko od njega i da ćemo zajedno uspeti da donesemo osmeh i drugim porodicama i učinimo radost deci Srbije", rekao je Aleksandar Boričić koji je sa predsednikom ubske opštine Darkog Glišićem i generalnim sekretarom Odbojkaškog saveza Srbije Ivanom Kneževićem predao ključeve tri kuće novim stanarima i otkrio ploče sa imenima donatora.

 

Donatori, ubski čelnici i vlasnici kuća

Donatori, ubski čelnici i vlasnici kuća (Foto: Milovan Milovanović)

Predsednik Opštine Ub Darko Glišić izrazio je zahvalnost Boričiću što je uspeo da okupi tim i iznađe neophodna sredstva za humani projekat.

"Uspeli smo da trima porodicama, koje su se jako mučile i bile stambeno nezbrinute, obezbedimo krov nad glavom. Možda je nešto duži vremenski period protekao od trenutka kada smo prvi put bili ovde, na Sandića imanju, zbog toga što smo želeli da te kuće imaju normalnu putnu infrastrukturu, koja je neophodno za jedno gradsko naselje. To smo, poštujući sve zakonske procedure, uspeli da završimo pre nekoliko dana i onda su se stekli svi uslovi da možemo da uselimo tri porodice i rešimo im egzitencijalno pitanje. Naravno da je i opština, u kojoj je sve manje onih koji su nezbrinuti, srećna opština i da posebno ceni ovakav čin. Da su svi savezi kao što je odbojkaški, bilo da je to na svetskom, evropskom ili nacionalnom nivou, mislim da bi bilo mnogo manje muke i mnogo više lepih i srećnih trenutaka", konstatovao je Glišić.

 

Početkom naredne godine, na Sandića imanju i u dvorištu ubske OŠ "Milan Munjas" biće izgrađena dva najmodernija odbojkaška terena, koji su donacija Svetske odbojkaške federacije, najavio je generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Knežević. Prema njegovim rečima, na taj način Ub će postati odbojkaški centar i imaće punu podršku saveza Srbije.

 

Donirane kuće na Sandića imanju

Donirane kuće na Sandića imanju (Foto: Milovan Milovanović)

Svečanom uručenju ključeva novim vlasnicima na Sandića imanu prisustvovali su i Predrag Peruničić, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Dane Korica, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije, Ivan Luković, generalni direktor preduzeća "Iva Invest", koje je izgradilo tri stambena objekta, zamenik predsednika ubske opštine Aleksandar Jovanović Džajić, kao i delegacija Odbojkaškog saveza Srbije.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 23 sati 17 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 23 sati 18 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara