Dragan Aleksić  (foto: Đorđe Đoković)
Dragan Aleksić (foto: Đorđe Đoković)
26.12.2016, 12:25

Od proleća i u Osečini naplata parkiranja

č: | fb:

Najznačajniji infrastrukturni rad u ovoj godini u Osečini je rekonstrukcija Karađorđeve ili glavne ulice, u okviru koga je, pored novog asfalta i trotoara, urađena i zamena starih azbestnih vodovodnih cevi i fekalna kanalizacija. Predsednik Opštine Osečina Dragan Aleksić kaže da preostaje uređenje parkirališta i sadnja drveća. 

 

"S obzirom na to da u Osečini ne postoji sistem za prečišćavanje vode, uradili smo u glavnoj ulici mrežu fekalne kanalizacije, tako da onog trenutka kada dođe na red izgradnja priključaka na kanalizaciju, nećemo ponovo kopati tek asfaltiranu ulicu. Što se tiče kišne kanalizacije, veći deo kanalizacije nije bio u funkciji što se videlo pre dve godine nakon majskih poplava, tako da smo rekonstruisali i kišnu kanalizaciju", kaže Aleksić .

 

On najavljuje da će na proleće biti posađeno drveće i uređen parking, tako da će početkom marta početi naplata parkiranja i to 70 mesta u Karađorđevoj i u nekoliko ulica blizu centra.

 

"Naplaćivaćemo parkiranje samo iz jednog jedinog razloga, a to je da uvedemo red. Nije nam namera da građanima nametnemo još jedan trošak ili da punimo opštinsku kasu, jednostavno moramo da uvedemo red. Dešavalo se da u glavnoj ulici vozila budu parkirana i po nekoliko dana, pa oni koji bi došli u prodavnicu ili neku ustanovu u centru nemaju gde da se parkiraju", kaže predsednik Osečine Dragan Aleksić.

 

Most na putu Valjevo-Loznica

Most na putu Valjevo-Loznica (Foto: Đorđe Đoković)

Završena je i rekonstrukcija magistralnog puta Valjevo-Loznica, preostalo je da se urade na pojedinim mestima ivičnjaci, a u okviru radova rekonstruisan je i stari most nadomak Osečine. Predviđeno je i da se sa jedne strane mosta uradi trotoar, kako bi pešacima bilo olakšano kretanje preko mosta, koji se nalazi na magistralnom putu za Loznicu. 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 11 sati 23 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 20 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara