Prodanović potpisuje pristupnicu SNS (foto: Dragana Nedeljković)
Prodanović potpisuje pristupnicu SNS (foto: Dragana Nedeljković)
03.02.2017, 10:17

Nova Srbija na Ubu kolektivno prešla u SNS

č: | fb:

Opštinski odbor Nove Srbije (NS) sa Uba kolektivno je pristupio Srpskoj naprednoj stranci (SNS). Odluka da tri odbornika NS u Skupštini opštine Ub, član Opštinskog veća, članovi Upravnih odbora, kao i svi članovi stranke pređu u redove ubskih naprednjaka doneta je jednoglasno, na sednici Izvršnog odbora, održanoj 29. januara. 

 

Sinoć je u prostorijama SNS održana konferencija za novinare, na kojoj je predsednik OO NS i član Izvršnog odbora stranke, odbornik u lokalnom parlamentu i član ubskog Opštinskog veća Zoran Prodanović  saopštio razloge ovakve odluke.

 

"Poznato je da zadnjih mesec dana predsednik Nove Srbije Velimir Ilić žestoko napada politiku premijera Aleksandra Vučića koju mi podržavamo, a Velimir Ilić je bez stranačkih organa sam doneo takvu odliku o napadanju. Mi smo 21. januara održali sednicu Izvršnog odbora i Predsedništva u Čačku, gde su nas dočekale ’gorile’ na ulazu u stranku. Pretili su pojedinim članovima Izvršnog odbora i Predsedništva. Sama tok sednice protekao je sa nizom incidenata.

Ja sam u Novoj Srbiji poslednjih 17 godina, u Predsedništvu, to jest u Izvršnom odboru stranke sam šest godina i nisam doživeo takav sastanak. Osim što je napadao politiku premijera Aleksandra Vučića, svoje najbliže saradnike i potpredsednike, Velimir Ilić je počeo da vrišti i lupa po stolu, govoreći da će da bude kako on kaže. On ne poštuje stranačke organe i Statut stranke, jer je sam izbacio potpredsednika Nove Srbije  Dragana Jovanovića. Zbog svojih ličnih interesa i fotelje, rekao je da ga nije briga i što se njega tiče, može da ostane sto članova u stranci. Posle toga, zakazali smo sednicu Izvršnog odbora Nove Srbije na Ubu u stalnom sastavu i jednoglasno smo doneli odluku da napustimo stranku i kolektivno se pripojimo Srpskoj naprednoj stranci na Ubu.

Mi želimo i dalje da podržavamo politiku Aleksandra Vučića, koji jedini može našu državu da izvuče iz ove krize. Osim toga, na lokalu smo dosta projekata započeli sa Srpskom naprednom strankom i želimo i dalje sa njima da sarađujemo, sada kao članovi SNS", rekao je Zoran Prodanović i pozvao sve članove Opštinskog odbora Nove Srbije da pređu u redove naprednjaka.

Potpisivanje pristupnica SNS

Potpisivanje pristupnica SNS (Foto: Dragana Nedeljković)

Sa tri odbornika, Nova Srbija učestvuje u opštinskoj vlasti od 2006. godine. Nakon izbora održanih pomenute godine, činila je vladajuću većinu u Skupštini opštine Ub sa Demokratskom strankom Srbije, a potom i sa Demokratskom strankom. Od 2012. godine čini vladajuću koaliciji oko Srpske napredne stranke.

 

Prelazak odbornika NS u SNS na Ubu je drugo kolektivno pristupanje naprednjacima u Kolubarskom okrugu. To su krajem januara učinili svi odbornici Nove Srbije u Skupštini opštine Mionica.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 5 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...