Registracija Prijava preko FB
Jedna od ranijih hajki na lisicu (foto: Lovačko udruženje Rajac)
Jedna od ranijih hajki na lisicu (foto: Lovačko udruženje Rajac)
04.02.2017, 12:21

Hajka na lisicu

č: | fb:

U nedelju na Rajcu, u organizaciji ljiškog Lovačkog udruženja Rajac i uz podršku Turističke organizacije, održaće se lovno-turstička manifestacija "Zlatna rajačka lisica" koja okuplja po nekoliko stotina lovaca iz ljiške  opštine, valjevskog kraja, ali i iz drugih delova Srbije, a bude i lovaca iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

 

Ideja o skupu lovaca potekla je još 1988. godine kada je bila prva hajka na lisicu i održavana je svake godine, izuzev dve godine zbog proglašene epidemije besnila. U vreme početaka manifestacije, sličnih nije bilo u Srbiji, izuzev što je Zlatibor organizovao lov vuka, saznajemo detalje od Zorana Đurđića, upravnika lovišta.

 

Okupljanje lovaca uz važeće lovne karte je do sedam časova kod planinarskog doma na Rajcu. Posle doručka kreće hajka na lisicu i traje do 11.00 časova, uz proglašenje najlepše lisice.

Potom je takmičenje u gađanju glinenih golubova, a u 13.00 časova počinje smotra pasa, kada će biti proglašeni najlepši psi goniči. U poslepodnevnim satima biće upriličen lovački ručak u Slavkovici, uz muziku i lutriju. Neće izostati ni lovačke priče.

 

Lovačko udruženje Rajac u Ljigu ima oko 300 lovaca i sprovodi aktivnosti više puta tokom godine.

 

Aktuelno

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka 4.06.2020

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...