Registracija Prijava preko FB
Nagrađeni sportisti i klubovi (foto: Branko Petrović)
Nagrađeni sportisti i klubovi (foto: Branko Petrović)
21.02.2017, 11:27

Proglašeni najbolji sportisti i klubovi u Lajkovcu

č: | fb:

Najbolja sportistkinja u prošloj godini je Dragana Tomić, kapiten i najbolji igrač ženskog košarkaškog kluba "Železničar", dok je najbolji sportista kapiten FK "Železničar" Nemanja Radivojević. Godišnjim priznanjem za najbolji klub nagrađen je Košarkaški klub "Železničar", dok su u kategoriji najbolji kolektiv priznanje dobili Planinarsko-smučarsko društvo Ćira i Moto klub TNT. Nagrade i priznanja najboljim sportistima i klubovima. 

 

Dragana Tomić svojim iskustvom igranja koledž košarke u SAD predvodi mlade košarkašice Železničara u drugoligaškom takmičenju, doprinoseći popularnosti ovog sporta među mladima. Nemanja Radivojević je u "Železničaru" od sedme godine, iako još uvek mlad kapiten je srpskoligaša i najvećeg fudbalskog kluba u Lajkovcu.

 

KK "Železničar" sa velikim entuzijazmom neguje mušku i žensku košarku, radeći intenzivno i sa mlađim selekcijama. PSD "Ćira" je iz godine u godinu sve aktivniji, organizujući brojne akcije, uključujući i puno dece u pešačenje i planinarenje. Moto klub TNT je postao prepoznatljiv po organizaciji humanitarnih akcija (svake godine dodeljuju paketiće deci u vrtiću) i organizaciji letnjeg bajkerskog kampa na Kolubari čime promovišu svoj kraj.

 

Nagrđeni sa predstavnicima Opštine

Nagrđeni sa predstavnicima Opštine (Foto: Branko Petrović)

Predsednik Opštine Andrija Živković je rekao da  je opština Lajkovac u ovoj godini izdvojila 20 miliona dinara za rad sportskih klubova i poručio da "ulaganje u sport i ulaganje u mlade, jeste ulaganje u budućnost".

 

Dodao je da je Lajkovac poslednjih godina postao prepoznatljiv po ulaganju u sportsku infrastrukturu i razvoj sporta.

"Krajem prošle godine započeta je izgradnja bazena, očekujemo uskoro potpuni završetak teniskih terena u blizini Hale sportova, gradi se novi fudbalski teren u Pepeljevcu, planirali smo za 2017. izgradnju terena sa veštačkom travom i atletskom stazom. Ponosni smo na izgradnju sportske infrastukture i razvoj sporta u našoj opštini, rado ćemo nastaviti da na tome i ubuduće radimo", rekao je Živković.

 

Predsednik Sportskog saveza Bojan Bogdanović izjavio je da se Opština Lajkovac odgovorno ponaša prema svojim građanima obezbeđujući im odlične uslove za bavljenje sportom, što je doprinelo povećanom interesovanju mladih za sport i boljim rezultatima u pojedinim sportovima.

 

Nagrade sportistima i klubovima dodeljene su sinoć na svečanosti proglašenja najboljih u 2016. godini u organizaciji Sportskog saveza Lajkovca, koji je tradicionalnom dodelom godišnjih nagrada za sport i prigodnim koktelom obeležio pet godina postojanja.

Aktuelno

Emanuel Makron i Aleksandar Vučić (foto: skrinšot)
Trupni portret Pre 8 sati 27 minuta

Veličačačanstveni doček Makrona

Poseta Makrona, a kako bi drugačije, je bila veličačačanstvena. Još jedan pre'stava, u kojoj je Vučić jedini pobednik. Makron, "divni narod", nesrećeni Miki, Kosovo i Evropa, su tek epizodisti....  · 1 komentar

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 11 sati 31 minuta

NUNS: Podrška Dariji Ranković

Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva nadležne institucije da preduzmu neophodne radnje kako bi zaštitili Dariju Ranković, urednicu portala Kolubarske i našu članicu, od pritisaka i progona...