Članovi sekcije Razigrano pero sa Lidijom Marić Jovanović (foto: Razigrano pero)
Članovi sekcije Razigrano pero sa Lidijom Marić Jovanović (foto: Razigrano pero)
13.03.2017, 09:34

Uspesi učenika škole "Braća Nedić" iz Osečine

č: | fb:

Literarna sekcija "Razigrano pero" i Lingvistička sekcija OŠ "Braća Nedić" iz Osečine, osvojile su prva mesta na ovogodišnjem Republičkom takmičenju literarnih i lingvističkih  sekcija osnovnih i srednjih škola Srbije koje organizuju Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zadužbina Desanke Maksimović i Vukova zadužbina.

 

Literarna sekcija "Razigrano pero" osvojila je prvo mesto i nagradu "Prof. dr Slobodan Ž. Marković" za rad i rezultate postignute u prethodnoj školskoj godini zahvaljujući predanom radu i talentu svih njenih članova. Nagradom "Prof. dr Slobodan Ž. Marković", nagrađena je i Lidija Marić Jovanović za stručno vođenje Literarne sekcije "Razigrano pero". Literarna sekcija treći put učestvuje na republičkom takmičenju i treći put osvaja nagradu.

 

Lingvistička sekcija je osvojila prvo mesto za istraživački rad i promovisanje i očuvanje srpskog jezika u prethodnoj školskoj godini, a za stručno vođenje sekcije nagrađena je profesorka Dragica Puljezević. Lingvistička sekcija šesti put učestvuje na republičkom takmičenju i peti put osvaja jednu od prve tri nagrade.

 

Izuzetni retultati, talenat i zalaganje učenika obe sekcije zaslužni su za dva presedana u istoriji republičkih takmičenja sekcija. Literarna i lingvistička sekcija OŠ "Braća Nedić" jedine su sekcije iste škole koje su iste godine pobedile ili osvojile nagrade na Republičkom takmičenju literarnih i lingvističkih sekcija osnovnih i srednjih škola Srbije. Prvi put obe sekcije i profesorke, koje njima rukovode, nagrađene su za rad pre pet godina, lingvistička sekcija prvom, a literarna drugom nagradom, a ove godine obe sekcije pobedile su u svojim kategorijama za rad i rezultate u prethodnoj školskoj godini.

 

Posebna zanimljivost je to što su članovi obe sekcije u najvećem broju đaci putnici, kao i njihove profesorke - Lidija Marić Jovanović putuje iz Lazarevca, a Dragica Puljezević putuje iz Zavlake u Osečinu.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 12 sati 46 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 43 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara