Zlatni dan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Zlatni dan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2017, 09:08

Večeras Zlatni dan

č: | fb:

Tradicionalni letnji festival "Ubske večeri" počinje večeras, petim izdanjem kulturno-zabavne manifestacije Zlatni dan. Gradski trg i Glavna ulica ponovoće biti mesta pravog spektakla, gde će se od 19,30 časova, na nekoliko bina i lokacija, odvijati bogat i raznovrstan šareni program, namenjen pre svega najmlađima. Ovu svojevrsnu uličnu feštu svojim animacijama i performansima začiniće klovnovi na štulama i bez njih, žongleri, akrobate, gutači vatre, mađioničari.

 

Biće tu i led kostimi, kutak za decu sa dvorcima, zid za penjanje, maskote omiljenih filmskih junaka, a zainteresovani će moći da pogledaju u lutkarsku predstavu. U programu petog Zlatnog dana učestvuje i hor ubske OŠ "Milan Munjas", učenici Muzičke škole "Petar Stojanović", Baletski studio "Atena", trubači, noćni svirači i UV denseri. Ispred Galerije "Sveti Luka" organizovaće se slikarska radionica "Art District", dok će ljubitelji šopinga moći da uživaju u Noći kupovine i popusta. 

 

U odnosu na prethodne, ovogodišnji Zlatni dan je nešto drugačiji, jer iz Gradskog trga i Glavne ulice "izlazi”"u dvorište srednjih škola, gde će prvi put biti održan jednodnevni muzički festival. Od 21.30 časova, pa sve do 1.30 posle ponoći, na ovom festivalu pod nazivom "Noć u školskom dvorištu" nastupiće "Miško Plavi Trio", koji čine Milivoje Pavlović, Vasil Hadžimanov i Srđan Dunkić, potom Julija Boroš poznatija kao Vila Filozofina, Tanja Jovićević i "Oktobar" i "Kralj Čačka" Nenad Marić sa svojim bendom.

 

Novi prostor u školskom dvorištu i prvi muzički festival nisu jedine promene u koncepciji i organizaciji petog Zlatnog dana. Silom prilika – zbog radova na izgradnji fontane na Gradskom trgu, ovogodišnja manifestacija ostaće bez svog zaštitnog znaka - velikog toplovazdušnog balona.

 

Ubsko kulturno leto nastavlja se sutra uveče u 21 čas, kada će na Letnjoj sceni Doma kulture Željko Vasić održati besplatan koncert. Nastup popularnog pevača organizuje opština Ub, koja na ovaj način svim maturantima i učenicima želi da uveliča proslavu završetka školske godine.

 

Nakon ova dva programa, sledi pauza do sredine jula, kada će u okviru 19. Ubskih večeri obiti organizovan "Bir fest", a do kraja leta najavljeno je održavanje još dva velika koncerta, folk i rok muzike, na kome će takođe nastupiti poznati izvođači. Pored toga, publiku očekuje i nekoliko programa kabaretskog tipa, književne večeri i drugi raznovrsni sadržaji.

 

Tradicionalni letnji festival "Ubske večeri" i ove godine organizuje Ustanova za kulturu i sport.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 7 sati 5 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 9 sati 41 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara