(foto: Dragana Nedeljković)
(foto: Dragana Nedeljković)
24.06.2017, 13:40

Kiša prekinula uličnu feštu

č: | fb:

Preteći oblaci nad Ubom i jak vetar sinoć su oko devet časova uplašili i rasterali mnogobrojne posetioce pete po redu kulturno-zabavne manifestacije Zlatni dan. Iako su nagoveštavali nevreme, nije ga bilo, a i kiša koja je potom pala, bila je obična, međutim sasvim dovoljna da pokvari ovu uličnu feštu. Program je prekinut nakon prvog "poluvremena", tako da najavljeni muzički festival od 21.30 časova "Noć u školskom dvorištu" nije održan, na veliko razočarenje mladih Ubljana. 

 

Oni koji nisu ostali uskraćeni za čaroliju Zlatnog dana jesu najmlađi, kojima je ova manifestacija prvenstveno i namenjena. Jer, od 19.30 do 21 čas mogli su da uživaju u većem broju predviđenih zabavnih dešavanja, performnsa i umetničkih programa.

Zlatni dan

Zlatni dan (Foto: Dragan Belejac)

 

Kao i prethodni, i ovoletošnji Zlatni dan počelo je defileom svih učesnika, predvođenih uličnim umetnicima: štulašima, mađioničarima, klovnovima,  žonglerima i ostalim majstorima raznih veština. U povorci su bili i Miki, Mini, glavom i bradom kapetan Džek Sparou, lik iz "Pirata sa Kariba" i drugi omiljeni dečiji filmski i crtani junaci, potom UV denseri, glumci i slikari, ubske balerine, članovi hora OŠ "Milan Munjas", učenici ovdašnje Muzičke škole, pevači i svirači svih generacija. Svoje talente, umeća i atraktivne nastupe predstavili su na prostoru Gradskog trga i Glavne ulice, gde su gospodarili vesela atmosfera i praznično raspoloženje.

 

Program je upotpunjen slikarskom radionicom "Art District" ispred Galerije "Sveti Luka", a šarenom i živopisnom centru Uba doprineli su i brojni prodavci rukotvorina, suvenira i slatkiša.

 

(Foto: Dragana Nedeljković)

Bez obzira na to što je zbog nestabilnog vremena održan samo prvi deo Zlatnog dana, a ni on sasvim u celosti, opšti je utisak da je ova  manifestacija zabavno-umetničkog karaktera i zanimljivog koncepta, koja pruža zabavu za sve uzraste, u svojoj petoj godini postala najomiljenija među Ubljanima.

 

Ona poziva na veselje, na druženje i susretanja,  mami osmehe i dobro raspoloženje i, najvažnije, uprkos vremenskim i drugim, svakodnevnim i svekolikim neprilikama, ne prestaje da navija za taj "zlatom obojen dan", što se stalno "izvlači iz sećanja", kako ga je opevala Bisera Veletanlić.

 

Što se tiče najavljenog, a neodržanog drugog dela programa u okviru Zlatnog dana, prvog muzičkog festivala "Noć u školskom dvorištu", on će biti naknadno organizovan tokom ubskog kulturnog leta. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 16 sati 38 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati 39 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara