Američki ambasador Majkl Kirbi
Američki ambasador Majkl Kirbi
17.07.2014, 09:04

Američka ambasada pomogla dve porodice

č: | fb:

Američki ambasador Majkl Kirbi krajem prošle nedelje obišao je Crvenu Jabuku, selo koje je pored Liso Polja najviše stradalo u majskim poplavama, i uručio novčanu pomoć dvema porodicama. Petočlano domaćinstvo Nenada Živanovića dobilo je donaciju u iznosu od 1.500 američkih dolara za obnovu teško oštećene kuće, dok je šestočlanoj porodici Ilić predato 750 dolara za ponovno pokretanje povrtarske proizvodnje pod plastenicima.

- Znamo da naša pomoć nije dovoljna za uklanjanje svih posledica poplava, ali američka Vlada nastoji da ovim porodicama pomogne u periodu kad im je najteže, kako bi ponovo mogli da uspostave svoje poslovanje  i sami nastave da rade. Vlada SAD ima program za pomoć ljudima sa poplavljenih područja, a u saradnji sa humanitarnim organizacijama i opštinskim vlastima na tim područjima utvrdiće kome je pomoć najpotrebnija – izjavio je Kirbi prilikom posete Crvenoj Jabuci.

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… 16.08.2022

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara