Gradilište budućeg hotela (foto: Dragana Nedeljković)
Gradilište budućeg hotela (foto: Dragana Nedeljković)
21.09.2017, 08:58

Gradi se hotel na Ubu

č: | fb:

Na nekadašnjem ubskom Vašarištu, preduzeće "Sani Eco Vita" iz Beograda započeloje izgradnju hotela, vrednog preko sto miliona dinara. Objekat će biti niže spratnosti (prizemlje, sprat i potkrovlje), prostiraće se na površini od 1.500 kvadrata i radiće po garni principu (noćenje sa doručkom).

 

Hotel će imati 27 soba, kafe restoran sa 70 mesta, konferencijsku salu i nekoliko poslovnih prostora za izdavanje u prizemlju. Rok za završetak radova je godinu dana, ali investitor planira da ovaj ugostiteljski objekat bude završen do sledećeg leta.

 

Garni hotel na Ubu biće, pre svega, orijentisan na sportski i biznis turizam, rekao je vlasnik i direktor preduzeća "Sani Eco Vita" Bojan Lazić koji je obišao radove sa opštinskim rukovodstvom.

 

- Ub postaje veoma perspektivno mesto. Prvi isključak sa autoputa van teritorije grada Beograda i veoma ažurna lokalna samouprava će, po mojoj proceni, ovde dovesti veliki broj investitora. Samim tim što Ub važi za jedan sportski grad, ima dosta dobrih sportskih terena, prelepu Sportsku halu najmodernije opremljenu, mislim da će, pored biznis turizma, i sportski turizam moći da uspe,tako da ćemo uglavnom biti orijentisani na sportiste i poslovne ljude koji treba da dolaze, kao što su i do sada dolazili -  objašnjava Lazić razloge zbog kojih je preduzeće "Sani Eco Vita" izabralo Ub za izgradnju hotela.

 

Prema njegovim rečima, u Beogradu imaju "neke objekte koji se bave turizmom", ali je ovo prvi hotel u koji investiraju van prestonice. Nameravaju i da nastave sa ulaganjima pošto je u drugoj fazi, koja bi mogla da se očekuje od 2019. godine, pored hotela planirana i izgradnja spa centra sa "najverovatnije zatvorenim bazenom".

 

Predsednik opštine Ub Darko Glišić kaža da se početak radova na izgradnji hotela dugo iščekivao, te da će on ne samo doprineti razvoju turizma, već i lepšoj slici grada. Dodaje da je takav objekat potreban, pošto Ubu nedostaju smeštajni kapaciteti.

Gradilište budućeg hotela

Gradilište budućeg hotela (Foto: Dragana Nedeljković)


Na prostoru Vašarišta, u neposrednoj blizini budućeg hotela, nalaze se i nove zgrade javnih službi i opštinske uprave, gde su pri kraju radovi i koje će ubrzo biti završene i useljene. U narednim danima na ovoj lokaciji bi trebalo da započnu radovi i na izgradnji dve ulice,a objavljen je i tender za izgradnju parka. Glišić precizira da će radovi na parku biti realizovani u dve faze, s tim što će prva biti završena do kraja godine, a druga na leto. Park će se graditi između hotela, zgrade opštinske uprave i takođe nove Policijske stanice, podignute pre dve godine.

 

- U prvoj fazi radova na parku, čija je vrednost oko deset miliona dinara, planirana je izgradnja staza, travnjaka, zelenila i mobilijara. Očekujemo da taj posao bude završen do kraja godine, a na proleće bi trebalo da uđemo i u drugu fazu radova, koja podrazumeva i jedno malo veštačko jezero i nekoliko vodenih zidova. Računam da će polovinom naredne godine čitav prostor na Vašarištu biti ispunjen objektima koje smo planirali, a to su nove zgrade opštinske uprave i javnih službi, dve ulice i park, tako da ćemo od jedne livade, koja ničemu nije služila, dobiti funkcionalno i lepo mesto, gde ćemo imati razne sadržaje i jedan prostor koji će umnogome upotpuniti i ulepšati naš grad - izjavio je predsednik opštine Darko Glišić.

Tabla

Tabla (Foto: Dragan Nedeljković)

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 5 sati 48 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 45 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara