Radovi na novom parku (foto: Dragana Nedeljković)
Radovi na novom parku (foto: Dragana Nedeljković)
04.11.2017, 08:35

Vašarište najveće regionalno gradilište

č: | fb:

Na nekadašnjem Vašarištu, počela je prva faza izgradnje novog gradskog parka na Ubu, koju sa osam miliona dinara finansira lokalna samouprava iz svojih sredstava.

 

Za ovu zelenu oazu trenutno se raščišćava teren, a prostor je oivičen novosagrađenom opštinskom upravom, koja je ove nedelje useljena, a u ponedeljak će i zvanično biti otvorena, zgradom Policijske stanice, podignutom pre dve godine, potom budućim hotelom i jednom ulicom, gde su u toku radovi. 

 

Pored postavljanja vodovodne i kanalizacione mreže i elektroinstalacija javnog parka, u prvoj fazi projektom je predviđena izgradnja pešačkih staza i drvenog mostića, oblikovanje zelenih brda sa travnjakom i sa cvetnim sadnicama, kao i ozelenjavanje površina sa ukrasnim šibljem i sa većim stablima platana, hrasta, lipe, breze, liriodendrona, katalpe, vrbe, bodljikave smerče, japanske trešnje i jasena.  

 

Prema rečima predsednika opštine Ub Darka Glišića, ovi poslovi trebalo bi da budu okončani do kraja novembra, nakon čega će biti raspisan tender i za drugu fazu.

 

- Projekat parka realizovaćemo u dve etape, jer ulazimo u zimski period, kada ne mogu da se rade planirane vodovodne instalacije. U rano proleće trebalo bi da uđemo u drugu fazu koja, između ostalog, podrazumeva i jedno malo veštačko jezero i nekoliko vodenih zidova. Očekujem da početom juna naredne godine park u potpunosti bude završen. Veći deo parka, oko 60 posto, biće zelene površine sa stazama i mobilijarom i on će u potpunosti zaokružiti i oplemeniti ovaj prostor, koji je jedno od najvećih regionalnih gradilišta. Ako izuzmemo Beograd, slobodno mogu da kažem, bez imalo ustezanja jedno od najvećih gradilišta u Srbiji. Od jedne livade, koja je bila ruglo i ničemu nije služila, na Vašarištu smo uspeli da napravimo jedan lep prostor, koji se može nazvati novim administrativnim centrom Uba - rekao je Glišić prilikom obilaska radova na novom parku.

 

Pored upravo završene zgrade lokalne samouprave, na ovoj lokaciji privode se kraju radovi na novom objektu javnih službi, koji će takođe uskoro biti useljen, zatim dve ulice, hotela, čiji se obrisi već naziru i javnog parka. Tokom proleća, na Vašarištu će početi gradnja i jednog velikog parking prostora.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 2 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara