Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
06.11.2017, 09:02

Izbori u Mionici 24. decembra

č: | fb:

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković donela je odluku o raspisivanju izbora za odbornike Skupštine opštine Mionica za 24. decembar. Sem u Mionici, izbori su raspisani u još tri opštine: Preševu, Negotinu i Pećincima.  

 

Kako je saopšteno iz Skupštine Srbije, odluka o raspisivanju izbora u tim lokalnim samoupravama doneta je na osnovu Zakona o lokalnim izborima i Zakona o lokalnoj samoupravi, a stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku", kada počinju da teku i rokovi za obavljanje izbornih radnji.

 

Izborima u Mionici, koji će biti održani 24. decembra, prethodila je ostavka koju je pre isteka četvorogodišnjeg mandata podneo predsednik Opštine Boban Janković. On je kao razlog za ostavku naveo "potrebu za što boljom političkom stabilnošću kako bi se održao kontinuitet razvoja opštine Mionica".  

 

Nakon toga je Vlada Srbije raspustila Skupštinu opštine Mionica i formirala Privremeni organ koji će voditi Opštinu do novih izbora. 

 

Predsednik Privremenog organa je dosadašnji predsednik Mionice Boban Janković, članovi su Milovan Lekić i Nevena Lugonja iz SNS-a, Dragan Gavrilović iz SPS-a i Dragoljub Visić iz DS-a. 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara