Novi put u Sovljaku (foto: Dragana Nedeljković)
Novi put u Sovljaku (foto: Dragana Nedeljković)
16.11.2017, 09:39

U ubskim selima asfalt na 25 kilometara

č: | fb:

Od početka marta do sredine novembra, na teritoriji ubske opštine asfaltirano je oko 25 kilometara lokalnih saobraćajnica sredstvima “Puteva Srbije”. Gotovo sve seoske mesne zajednice mogu da se pohvale novim deonicama, jer je tokom ove građevinske sezone pod asfalt stavljeno 37 puteva. Iako je sezona na izmaku, predsednik opštine Ub Darko Glišić kaže da se posao nastavlja i dalje, uz očekivanje da će vremenski uslovi dozvoliti nesmetan rad.

 

- Nećemo stati dok 40 put ne završimo. Planiramo da do kraja godine uradimo još tri seoska puta, dve gradske ulice i jednu da počenemo, što bi bilo 43 puta i ulice, pa da vidimo ko još može da se pohvali sa toliko asfalta u jednoj sezoni. Uz te puteve  mnogo ljudi živi, tako da je mnogo njih zadovoljno što je konačno i pored njihovih kuća prošao asfalt, na koji su čekali i po nekoliko decenija.

Naša opština ima nekoliko stotina kilometara seoskih nekategorisanih puteva koje treba asfaltirati i to nije posao koji možete da uradite za godinu, dve ili pet. Ne možete ni za deset, ali možete svake godine da smanjujete. Ranije je bila jagma za kamenom, jer je samo to bilo rešenje za upropašćenu putnu infrastrukturu. Međutim, iz godine u godinu tražene su sve manje i manje količine, a ove je bilo neznatno zahteva onih koji imaju potrebu za presipanjem nekog putnog pravca, pošto smo u ovih pet godina, koliko rukovodimo opštinom, uradili preko sto kilometara puteva na seoskom području. Tako ćemo nastaviti i ubuduće i ja se nadam da i naredne sezone bar tridesetak pravaca možemo da rešimo - smatra prvi čovek ubske opštine.

 

Prema njegovim rečima, opštinske službe intenzivno pripremaju projekte za narednu godinu, koja će, po veličini i obimu investicija, biti podjednako uspešna.

 

- Imamo 12 vrlo bitnih stavki u okviru kojih će biti otvoreno preko 40 gradilišta širom naše opštine i neće nam, sigurno, ni naredna godina uludo proći, već će biti godina koja će imati ako ne bolje, onda bar iste rezultate koje smo zabeležili ove sezone. Borimo se za što bolje uslove i nećemo stati - naglašava Glišić.

 

Najznačajnija investicija planirana za narednu godinu svakako je nova zgrada Predškolske ustanove, koja će se graditi tik uz postojeću, na mestu nekadašnjih baraka Javnog komunalnog preuzeća "Đunis". Novi objekat vrtića, kapaciteta oko 320 dece, imaće prizemlje i dva sprata i biće povezan u jednu celinu sa postojećom zgradom obdaništa. Sredstva za izradu projektne dokumentacije, u iznosu od blizu 2,1 milion dinara, obezbedila je Elektroprivreda Srbije. Ona će finasirati i radove na podizanju nove zgrade obdaništa, koji bi trebalo da počnu na proleće.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 57 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...