Savet Kolubarskog okruga (foto: Branko Petrović)
Savet Kolubarskog okruga (foto: Branko Petrović)
17.11.2017, 12:29

Sledeće godine šest miliona evra za izgradnju cevovoda

č: | fb:

Dve kapitalne investicije, priključenje opština Mionica, Lajkovac, Ub i Ljig na vodovodni sistem "Stubo Rovni“"i izgradnja nove saobraćajnice od Iverka do petlje u Nepričavi, kojom će se Valjevo i čitav taj kraj uključiti na autoput Beograd-Ljig, bile su teme sednice Savet Kolubarskog upravnog okruga.

 

Preko Kancelarije za javna ulaganja u sledećoj godini biće izdvojeno oko šest miliona evra za izgradnju cevovoda čime će biti stavljen u funkciju regionalni vodoprivredni sistem Stubo-Rovni.

- Prvenstveno će biti izgrađena deonica cevovoda Divci-Mionica dužine šest kilometara, tako da će ova opština prva dobiti vodu iz regionalnog sistema. Radovi će trajati devet meseci, njihova vrednost je oko 1,5 miliona evra. Druga investicija u 2018. je izgradnja cevovoda od Crpne stanice Paklje do Postrojenja za preradu vode „Pećina“ u Valjevu. Biće to cevovod prečnika 1000 mm, vrednosti oko 4,5 miliona evra, rok za završetak je 18 meseci. Prema obećanju Kancelarije za javna ulaganja sredstva će nam biti na raspolaganju početkom 2018. godine. Preduzeće „Kolubara“ za ove dve deonice poseduje kompletnu projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu tako da odmah po opredeljenju sredstava možemo raspisati tender – rekao je v. d. direktora JP "Kolubara" Zoran Mitrović.

Živković, Milivojević, Mitrović

Živković, Milivojević, Mitrović (Foto: Branko Petrović)

 

Načelnik Kolubarskog upravnog okruga Goran Milivojević je istakao da će posle 30 godina i velikog uloženog novca napokon poteći voda iz hidroakumulacije kod Valjeva. "Građani opština Mionice biće prvi u čije domove će stići pitka voda iz regionalnog sistema, a zatim građani opštine Lajkovac", rekao je Milivojević novinarima po završetku sednice.

 

On je istakao i značaj izgradnje saobraćajnice od Valjeva do Nepričave, i najavio da će Okrug insistirati da se uradi obilaznica oko Lajkovca, od petlje u Nepričavi do Ibarske magistrale.
- Kolubarski upravni okrug će, sa lokalnim samoupravama i Republikom Srbijom, raditi na rešavanju još jednog problema, a to je da moderna saobraćajnica obuhvati i četiri kilometra od Slovca do Nepričave – rekao je Goran Milivojević.

 

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je izjavio da je za opštinu Lajkovac najbitnije povezivanje na vodoprivredni sistem. On je rekao da je na sastancima sa šefom Kabineta predsednika Republike Ivicom Kojićem i predsednikom opštine Ub Darkom Glišićem potvrđeno da je prioritet vodosnabdevanje i rešavanje tog gorućeg problema opštine Lajkovac.

 

- U budžetu za 2018. biće izdvojeno deset miliona dinara za tehničku dokumentaciju za magistralni cevovod od Oštrikovca do Lajkovca, da bi se posle toga krenulo u realizaciju preko Kancelarije za javna ulaganja. Osim toga, cilj Lajkovca je da se u projekat duplih traka od Iverka u Valjevu do petlje u Nepričavi uvrsti projektna dokumentacija obilaznice oko Lajkovca – rekao je predsednik Lajkovca.

 

Dodao je da je izvesno da će se saobraćajnica od Valjeva do petlje u Nepričavi u narednom periodu raditi uporedo sa završetkom trase autoputa Beograd-Ljig. "Poznato je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao podršku tom projektu", rekao je Andrija Živković predsednik opštine Lajkovac.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 41 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 51 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara