Učesnici manifestacije (foto:  Dragan Belajac Džagi)
Učesnici manifestacije (foto: Dragan Belajac Džagi)
21.11.2017, 11:53

Svako ima svog anđela

č: | fb:

Povodom praznika Sabora Svetog arhangela Mihaila, u narodu poznatog kao Aranđelovdan, u Osnovnoj školi "Rajko Mihailović" u Banjanima održana je tradicionalna kreativna radionica verske nastave pod nazivom "Dani anđela". 

Dani anđela

Dani anđela (Foto: Dragana Nedeljković)

 

U radionici je učestvovalo 170 predškolaca i učenika iz matične škole i izdvojenih odeljenja iz Tulara i Vukone, kao i njihovi gosti iz OŠ "Jovan Cvijić" iz Suvog Sela. Sa mnogo kreativnosti, mašte i dara, đaci su kroz likovnu formu prikazali svog anđela čuvara, koristeći različite tehnike i materijale (bojice, talog od kafe, pirinač, pasulj, vatu, plastične flaše, krep papir, vunicu, ukrasne trake,...)

 

Po odluci žirija, najbolji rad imala je Marija Moračanin, učenica červrtog razreda iz Suvog Sela, drugo mesto osvojila je petakinja Andrijana Čović iz Banjana, a treće prvak Vasilije Rikanović, takođe iz matične škole. Najmaštovitiji rad imala je Kristina Ilić, učenica osmog razreda banjanske škole, najkreativniji četvrtak Kristijan Pavlović iz Tulara, posebna pohvala za grupni rad pripala je predškolskoj grupi iz Banjana, kao i učenicima iz Vukone za pano.

 

Dani anđela

Dani anđela (Foto: Dragana Nedeljković)

Dani anđela

Dani anđela (Foto: Dragana Nedeljković)

Dani anđela

Dani anđela (Foto: Dragana Nedeljković)

Osim direktorke OŠ "Rajko Mihailović" Vesne Vasić, Arhijerejskog namesnika tamnavskog, protojereja stavrofora Mitra Milovanovića i inicijatora i organizatora radionice, veroučitelja Marka Rafailovića, učesnike manifestacije "Dani anđela" pozdravio je i popularni pevač Nikola Rokvić. Pohvalivši kreativnost i maštovitost učenika, Rokvić je deci rekao da ne zaborave da svako ima svog anđela čuvara, te ih posavetovao da u životu rade samo dobre stvari, pomažu slabe, nemoćne i bolesne, čine milosrdna i bogougodna dela.

 

"Želim vam da činite dobra dela i da nikada ne rastužite vašeg anđela čuvara", poručio je mladi pevač.

Nikola Rokvić

Nikola Rokvić (Foto: Dragan Belajac Džagi)

 

Na kraju manifestacije, hor banjanske škole je zajedno sa Nikolom Rokvićem otpevao njegovu pesmu "Zavoli", koja ima jasnu poruku da svet mora da postane bolje mesto.

 

 

 

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 15 sati 7 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 22 sati 4 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara