Registracija Prijava preko FB
Učesnici manifestacije (foto:  Dragan Belajac Džagi)
Učesnici manifestacije (foto: Dragan Belajac Džagi)
21.11.2017, 11:53

Svako ima svog anđela

č: | fb:

Povodom praznika Sabora Svetog arhangela Mihaila, u narodu poznatog kao Aranđelovdan, u Osnovnoj školi "Rajko Mihailović" u Banjanima održana je tradicionalna kreativna radionica verske nastave pod nazivom "Dani anđela". 

Dani anđela

Dani anđela (Foto: Dragana Nedeljković)

 

U radionici je učestvovalo 170 predškolaca i učenika iz matične škole i izdvojenih odeljenja iz Tulara i Vukone, kao i njihovi gosti iz OŠ "Jovan Cvijić" iz Suvog Sela. Sa mnogo kreativnosti, mašte i dara, đaci su kroz likovnu formu prikazali svog anđela čuvara, koristeći različite tehnike i materijale (bojice, talog od kafe, pirinač, pasulj, vatu, plastične flaše, krep papir, vunicu, ukrasne trake,...)

 

Po odluci žirija, najbolji rad imala je Marija Moračanin, učenica červrtog razreda iz Suvog Sela, drugo mesto osvojila je petakinja Andrijana Čović iz Banjana, a treće prvak Vasilije Rikanović, takođe iz matične škole. Najmaštovitiji rad imala je Kristina Ilić, učenica osmog razreda banjanske škole, najkreativniji četvrtak Kristijan Pavlović iz Tulara, posebna pohvala za grupni rad pripala je predškolskoj grupi iz Banjana, kao i učenicima iz Vukone za pano.

 

Dani anđela

Dani anđela (Foto: Dragana Nedeljković)

Dani anđela

Dani anđela (Foto: Dragana Nedeljković)

Dani anđela

Dani anđela (Foto: Dragana Nedeljković)

Osim direktorke OŠ "Rajko Mihailović" Vesne Vasić, Arhijerejskog namesnika tamnavskog, protojereja stavrofora Mitra Milovanovića i inicijatora i organizatora radionice, veroučitelja Marka Rafailovića, učesnike manifestacije "Dani anđela" pozdravio je i popularni pevač Nikola Rokvić. Pohvalivši kreativnost i maštovitost učenika, Rokvić je deci rekao da ne zaborave da svako ima svog anđela čuvara, te ih posavetovao da u životu rade samo dobre stvari, pomažu slabe, nemoćne i bolesne, čine milosrdna i bogougodna dela.

 

"Želim vam da činite dobra dela i da nikada ne rastužite vašeg anđela čuvara", poručio je mladi pevač.

Nikola Rokvić

Nikola Rokvić (Foto: Dragan Belajac Džagi)

 

Na kraju manifestacije, hor banjanske škole je zajedno sa Nikolom Rokvićem otpevao njegovu pesmu "Zavoli", koja ima jasnu poruku da svet mora da postane bolje mesto.

 

 

 

 

 

Aktuelno

Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu u Valjevu 18.10.2019

Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na...  · 8 komentara

Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije 18.10.2019

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

Od jutros "plamena više nema na objektima Nove Srbijanke tako da je požar u završnoj fazi likvidacije". Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije u preduzeću koje je pre tri dana...