Registracija Prijava preko FB
Ulica Pavla Petkovića (foto: Dragana Nedeljković)
Ulica Pavla Petkovića (foto: Dragana Nedeljković)
25.11.2017, 08:03

Izgrađene dve ulice na Vašarištu

č: | fb:

Na nekadašnjem ubskom Vašarištu završeni su radovi na izgradnji dve ulice, čime je obezbeđena saobraćajna pristupačnost za kompletno naselje, gde su nedavno useljene nove zgrade Opštinske uprave i javnih službi.

 

Prva ulica - Nova 1, u urbanističkim planovima ucrtana još osamdesetih godina, sada prvi put postoji i u stvarnosti, u dužini od 191 metar. Pored saobraćajnice širine šest metara sa obostranim trotoarima od po dva metra, izgrađena je vodovodna, kišna i kanalizaciona mreža, a duž jedne strane ulice Nova 1 napravljen je parking prostor sa oko 40 mesta.

 

Na Vašarištu je završena i ulica Pavla Petkovića, koja je bila pod tucanikom. Izgrađena je i asfaltirana nova kolovozna konstrukcija u dužini od 156 metara i širini od šest metara, ulica je sa obe strane dobila trotoare široke dva metra, kao i atmosfersku i fekalnu kanalizaciju.

 

Projektom je predviđeno i postavljanje stubova javne rasvete u obe ulice, što će biti urađeno narednih dana.

 

Radovi na izgradnji dve saobraćajnice i prateće infrastrukture u naselju Vašarište počeli su 9. oktobra, a njihova ukupna vrednost je 21.336.000 dinara. Zajednički su ih, u podjednakim iznosima, finansirali Ministarstvo privrede i lokalna samouprava.

 

Asfaltiranje Ulice Nova 1

Asfaltiranje Ulice Nova 1 (Foto: Dragana Nedeljković)

Realizacijom ove investicije omogućena je osnovna saobraćajna komnunikacija i pristup postojećim objektima, kao i budućim sadržajima koji se grade na Vašarištu, rekao je predsednik opštine Ub Darko Glišić o značaju novoizgrađenih ulica.

 

- Mi sami ne bismo mogli da snosimo ovaj posao i veoma je značajna polovina sredstava koju je Ministarstvo privrede na konkursu opredelilo za našu opštinu. Vašarište se polako kompletira u jedan moderan, lep i vrlo funkcionalan deo grada. Osim novog zdanja organa opštinske uprave i nove zgrade javnih službi, koje su nedavno useljene, na ovom prostoru velikom brzinom niče hotel, koji bi trebalo da bude otvoren početkom leta. Prvi gosti su već dogovoreni. Takođe, pri kraju su i radovi na prvoj fazi novog javnog parka, čiji je izgled već formiran, dok će u drugoj fazi, koja startuje u rano proleće, ova zelena oaza biti kompletno opremljena. Jedan privatni investitor trenutno uređuje teren za podizanje poslovno-stambenih objekata, a naredne godine na Vašarištu je planirana i izgradnja velikog parkinga. Očekujem da polovinom 2018. svi ti projekti budu završeni i ovaj prostor dobije svoju punu funkciju i u potpunosti zaživi - naveo je Glišić.

 

Prema njegovim rečima, ulaganje u putnu infrastrukturu se nastavlja i već naredne nedelje kreće izgradnja ulice Tamnavskih partizana. Na proleće će početi uređenje svih neasfaltiranih prigradskih ulica, čija je ukupna dužina oko šest kilometara. Sredstva za ove namene obezbediće Ministarstvo privrede, EPS i lokalna samouprava. Plan je, ističe predsednik ubske opštine Darko Glišić, da do kraja naredne godine ni jedna ulica u gradu ne bude bez asfalta.

 

Aktuelno

Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu u Valjevu 18.10.2019

Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na...  · 8 komentara

Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije 18.10.2019

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

Od jutros "plamena više nema na objektima Nove Srbijanke tako da je požar u završnoj fazi likvidacije". Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije u preduzeću koje je pre tri dana...