Radovi na izgradnji mosta na reci Toplici (foto: www.mionica.rs)
Radovi na izgradnji mosta na reci Toplici (foto: www.mionica.rs)
27.11.2017, 12:58

Počeli radovi na izgradnji mosta na Toplici

č: | fb:

Radovi na izgradnji mosta na reci Toplici, koji je oštećen u majskim poplavama a nalazi se na regioinalnom putu Mionica-Bogovađa-Županjac, počeli su prošle nedelje. Vrednost projekta je 24,8 miliona dinara i finansira se sredstvima Evropske unije preko Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge u Srbiji (UNOPS).

 

Radovi podrazumevaju izgradnju novog mosta sa regulacijom rečnog korita i prilaznog puta objektu, a završetak radova je planiran za februar 2018. godine. Rdaovi su povereni GP "Ingrap Omni" iz Beograda.

 

Most na reci Toplici, koji spaja mionički kraj sa Ibarskom magistralom, srušen je tokom poplavama 2014. godine, i od tada se saobraćaj na ovom putnom pravcu odvija obilaznicom na kojoj je reka premošćena vodopropustima. Izgradnjom mosta u Donjoj Toplici biće rešen veliki problem otežanog odvijanja saobraćaja na ovom putnom pravcu.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 56 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 45 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.