Nastup ansambla
Nastup ansambla "Kolo"
20.07.2014, 13:36

Nagrađeni oficiri Vojske Srbije

č: | fb:

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Mionica, održanoj u okviru tradicionalnih “Mišićevih dana”, danas su nagrađeni oficiri Vojske Srbije (VS). “Zlatnu plaketu vojvoda Živojin Mišić”" za ostvarene domete u vojnoj doktrini, nauci i komandovanju dobili su general-potpukovnik Aleksandar Živković, komandant Kopnene vojske VS i potpukovnik Saša Momčilović iz Bezbednosne agencije Ministarstva odbrane Srbije. Priznanja im je uručio Dragan Gavrilović, predsednik Mioničke opštine.

Dragan Gavrilović i general-potpukovnik Aleksandar Živković

Dragan Gavrilović i general-potpukovnik Aleksandar Živković

 

Beogradski glumac Lepomir Ivković izveo je kraći umetnički program “Vojvodi u čast” po motivima knjige “Život pretočen u pamćenje” Miće Živojinovića, po kojoj je nastala i pozorišna predstava “Vreme časti i ponosa”.

Ove godine nisu dodeljena godišnja opštinska priznanja zaslužnim pojedincima i organizacija, a obrazloženje za takvu odluku nije dato. Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, koalicioni partneri mioničke vlasti, koju predvode SPS i NS, nisu mogli da se usaglase o mogućim kandidatima iz vrhova stranačkih centrala. Iz sličnih, političkih razloga izostala je “gotovo sigurna” poseta ministra odbrane Bratislava Gašića (SNS).

Dragan Gavrilović i potpukovnik Saša Momčilović

Dragan Gavrilović i potpukovnik Saša Momčilović

 

Pre svečane sednice, na spomenik vojvodi iz Prvog svetskog rata Živojinu R. Mišiću (1855-1921), rođenom na današnji dan u mioničkom selu Struganik, položeni su venci i cveće. Posle sednice upriličena je poseta njegovoj rodnoj kući u Struganiku, koja je sada spomen muzej.

18. “Mišićevi dani”, manifestacija zapocceta 12. jula koncertom Nacionalnog ansambla “Kolo”, kojom zavičaj neguje uspomenu na slavnog zemljaka, nastavljaju se fudbalskom utakmicom kadeta Ribnice i Crvene zvezde u 17.00 sati, a završavaju večeras u 21.00 sat koncertom grupe “Amadeus bend”.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 26 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 3 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara