Registracija Prijava preko FB
Predsednik se obraća odbornicima i gostima (foto: Vlada Ivanović)
Predsednik se obraća odbornicima i gostima (foto: Vlada Ivanović)
04.12.2017, 12:24

Drugačije nego ranijih godina obeležen Dan Ljiga

č: | fb:

Povodom Dana ljiške opštine, 3.decembra, juče je održana svečana sednica SO Ljig. Ranijih godina, Dan opštine je obeležavan svečanom akademijom u sali Osnovne škole, uz priznanja zaslužnim  pojedincima, ustanovama i organizacijama, kulturni program i obaveznu večeru za odabrane goste.

 

Ove godine sve je bilo skromno, u zgradi opštine, kako i priliči lokalnoj samoupravi sa malim budžetom i teškoćama u ispunjavaju obaveza prema budžetskim korisnicima i ostalim plaćanjima.

 

U pozdravnom govoru odbornicima, članovima Opštinskog veća i gostima, uglavnom direktorima preduzeća i ustanova, predsednik opštine Dragan Lazarević govorio je o značaju Kolubarske bitke, koja je vođena i na teritoriji ove opštine i o Ljigu danas.

 

Svake godine se dodeljuju opštinska priznanja ustanovljena još 1993.godine, Plaketa "Đak kaplar" i Diploma "Đak kaplar" zaslužnim pojedincima, ustanovama i organizacijama i uvek je bilo po nekoliko takvih priznanja.

 

Aleksandar Arsić

Aleksandar Arsić (Foto: Vlada Ivanović)

Ove godine, glavno opštinsko priznanje, i jedinu  Plaketu "Đak kaplar" dobio je Aleksandar Arsić iz Beograda, vlasnik firme Lido ketering, po majčinoj liniji poreklom iz Belanovice.

 

Diplome "Đak kaplar" pripale su svršenim ljiškim gimnazijalcima, od jesenas studentima, Nikoli Stankoviću i Todoru Šiljegoviću, kao đacima generacije.   

 

Vukovci su, kao i svake godine, dobili po knjigu i novac (15.000). U Srednjoj školi "Hiljadu trista kaplara" nosioci Vukove diplome su gimnazijalci Todor Šiljegović i Nikola Stanković, kao i Đorđe Kovačević i Jelena Srećković (turistički tehničari). Iz OŠ "Sava Kerković" najbolji su Andrijana Marković (đak generacije), Saša Popović, Ana Obradović i Vojin Spasojević, iz Belanovice nagrađena je Anica Šajinović.

 

Dobitnici diploma

Dobitnici diploma (Foto: Vlada Ivanović)

Na svečanoj sednici SO Ljig nisu bili prisutni odbornici opozicije. Na pitanje Kolubarskih.rs, zašto ih nije bilo, jedan opozicioni odbornik je rekao da nisu išli zato što odbornika opozicije nema ni u jednoj komisiji koje obrazuje Skupština opštine, a nezadovoljni su, pored mnogih drugih stvari, i izostajanjem direktnih prenosa ili, bar, snimaka sednica, iako poreski obveznici daju veliki novac za informisanje, koga, gotovo da nema.

 

Dan ljiške opštine je 3. decembar, ustanovljen 1993.godine odlukom Skupštine opštine Ljig, u znak sećanja na početak kontraofanzive srpske vojske u Kolubarskoj bici. Tada je odlučeno da Opštinska priznanja budu Plaketa "Đak kaplar" i Diploma "Đak kaplar".

 

 

Aktuelno

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
U planu sređivanje još dva Pre 2 sati 50 minuta

Završena rekonstrukcija parkinga u centru grada

Završena je rekonstrukcija parkinga preko puta zgrade Skupštine grada, između Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića. U planu je sređivanje još dva parkinga u centru grada.

Razgovori pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
"Razgovori pod lipom" o brutalnim, nasilnim, vulgarnim napadima na neistomišljenike Pre 19 sati 40 minuta

"Institucije će jednog dana proraditi"

Linč i progon, kojima su u Srbiji izloženi neistomišljenici aktuelne vlasti, su najbrutalniji, najnasilniji i najvulgarniji do sada, zaključak je "Razgovora pod lipom". Profesor Čedomr Čupić,...

Gradska kuća Lajkovac  (foto: www.lajkovac.org.rs)
Program manifestacije Dani Lajkovca 20.07.2019

Koncerti Leksington benda i Dženana Lončarevića

Najatraktivniji programi manifestacije Dani Lajkovca 2019 biće koncerti Leksington benda 29. jula i Dženana Lončarevića 30. jula. Koncerti će biti održani na platou ispred Gradske kuće od 22 sata.