Ministar Vanja Udovičić i Boban Janković u osnovnoj školi (foto: www.mionica.rs)
Ministar Vanja Udovičić i Boban Janković u osnovnoj školi (foto: www.mionica.rs)
14.12.2017, 13:16

Ministar Udovičić posetio školu u Rajkoviću

č: | fb:

Ministar omladine i sporta Vlade Srbije Vanja Udovičić je juče sa predsednikom Privremenog organa opštine Mionica Bobanom Jankovićem posetio OŠ "Vojvoda Živojin Mišić" u Rajkoviću, gde je prisustvovao javnom času u okviru programa "Sport u škole" i tom prilikom uručio sportske rekvizite.


- Najveću pažnju smo posvetili najmlađim stanovnicima Opštine, kroz brojne projekte i programe koji su zaživeli u cilju sticanja formalnih i neformalnih znanja, i većeg interesovanja dece za sportske aktivnosti. Zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta svako dete u našoj opštini je sada dobilo mogućnost da se bavi sportom i ima pravilan rast i razvoj – rekao je prvi čovek mioničke opštine Boban Janković.

 

Program "Sport u škole", na području opštine Mionica, trajaće najmanje četiri godine. Sprovode ga profesori fizičkog vaspitanja kroz časove treninga i rada sa decom u školskim fiskulturnim salama u okviru vannastavnih aktivnosti dva puta nedeljno u trajanju od po dva školska časa.


"Sport u škole" je projekat namenjen deci uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji finansira Ministarstvo omladine i sporta pod punom podrškom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a sprovodi ga Savez za školski sport Srbije.

 

- Danas smo ovde da promovišemo projekat "Sport u škole" koji se bavi fizičkom kulturom naših najmlađih. Trudimo se da ovaj projekat zaživi u celoj Srbiji kako bi povećali fond časova fizičke kulture i promovisali zdravi stilove života – rekao je ministar Udovičić.

 

Nakon posete školi "Vojvoda Živojin Mišić" u Rajkoviću, Udovičić i Janković su obišli radove na završetku sportske hale u Mionici.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 24 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...