Izbori u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
Izbori u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
24.12.2017, 08:19

Mionica danas bira

č: | fb:

U Mionici su jutros u sedam časova otvorena biračka mesta, a pravo glasa u toj opštini moći će da ostvari 11.464 birača na 38 biračkih mesta. Kako saznajemo sva biračka mesta otvorena su na vreme, a problema nije bilo. Prema podacima Opštinske izborne komisije (OIK) do devet časova glasalo je 6,5 posto upisanih birača.

Na vanrednim lokalnim izborima u Mionici, koji se održavaju dans, žitelji mioničke opštine po proporcionalnom sistemu glasaju za 39 odbornika u Skupštini opštine.

 

Na izborima učestvuju črtiri liste

 

Na glasačkom listiću sa brojem 1 je lista Srpske napredne stranke (SNS), prvi na listi je Boban Janković. Redni broj 2 ima lista Demokratska stranka (DS), čiji je nosilac Milan Gavrilović Ćićovan. Redni broj 3 ima koalicija SPS-JS-SRS, prvi je Dragan Gavrilović Gaca, a redni broj 4 Partija ujedinjenih penzioera Srbije (PUPS), prvi je Milorad Tomić.

 

Pune liste sa po 39 odborničkih kandidata imaju SNS i koalicija SPS-JS-SRS, Demokratska stranka ima 35 kandidata, a PUPS 27 kandidata. Sve liste su morale da predaju overene potpise podrške najmanje 200 punoletnih građana sa pravom glasa.

 

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 49 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 22 sati 17 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...