Park u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
Park u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
25.12.2017, 08:02

DS i SPS: Kakvi su bili uslovi, dobro smo prošli

č: | fb:

Predsednik OO DS Milan Gavrilović Ćićovan nije zadovoljan izbornim rezultatom, kaže da su očekivali više glasova birača, ali imajući u vidu "nezabeleženu presiju koja je vladala Mionicom 40 dana", Demokratska stranka je dobro prošla na vanrednim lokalnim izborima održanim juče u Mionici.

 

Gavrilović navodi da su sve do izbornog dana očekivali bolji rezultat, međutim noć uoči izbora su dobili informaciju da su se "velike količine novca preko džipova delile po Mionici, delili su se i paketi, a presipali su se i neki putevi".

 

- Bila je velika presija, oni su znali da demokrate mogu da naprave bolji rezultat nego pre tri godine, a to se videlo i po izlaznosti. Oni su čak udružili SPS, SRS i JS, da bi uzeli deo glasača, koji ne bi hteo da glas SNS a da su bili zajedno u kolaiciji glasali bi demokrate. Bila je velika presija samo da DS ne ponovi rezultat od pre četiri godine ili čak ne napravi bolji. U Mionici je bila okupacija 40 dana anketara, a poslednjih sedam dana nabildovanih "ubeđivača", koji su kružili Mionicom u belim džipovima - rekao je Gavrilović.

Milan Gavrilović i Dragan Šutanovac

Milan Gavrilović i Dragan Šutanovac (Foto: Đorđe Đoković)

 

Jedini stranački lider koji je bio u Mionici na dan izbora, bio je predsednik DS-a Dragan Šutanovac koji je, bez obzira na sve, zadovoljan rezultatom koji se demokrate ostvarile na vanrednim lokalnim izborima u Mionici.

 

- Današnji izbori su pokazali da, i pored izuzetno teških uslova, i to ne samo danas nego nekoliko poslednjih godina, u Srbiji postoji samo jedna opoziciona stranka koja može da se pojavi na izborima u svim opštinama u Srbiji – rekao je Šutanovac.

 

Lider demokrata smatra da je prosek od preko 13 posto, koliko su demokrate osvojile glasova birača u četiri opštine u kojima su održani vanredni lokalni izbori, izuzetan rezultat koji DS stavlja na drugo mesto u Srbiji, iza SNS-a.

 

- Imajući u vidu taj rezultat, kao i činjenicu da smo samostalno izašli na ove vanredne izbore, mogu slobodno da kažem da se DS vraća na velika vrata. Spremićemo se za beogradske izbore i pokazaćemo koliko vredimo, koliku vollju i energiju ulažemo da Srbiju poboljšamo i stanemo na put ovoj lošoj vlasti - poručio je Dragan Šutanovac.

 

Na pitanje novinara kako će odgovoriti naprednjacima ukoliko oni budu tvrdili da "okupacije i presije u Mionici nije bilo" i da je to samo izgovor demokrata za loš izborni rezultat, Šutanovac kaže:

 

"Građani Mionice najbolje znaju šta se sve dešavalo prethodnih dana. Uslovi svakako nisu bili fer, i ovo jeste bio državni projekat da se pokaže kakav izborni rezultat može da ostvari SNS uz sve manipulacije koje su se dešavale pre i na dan izbora".

Beli džipovi u Mionici

Beli džipovi u Mionici (Foto: Đorđe Đoković)

Beli džip u Mionici

Beli džip u Mionici (Foto: Đorđe Đoković)

 

Koalicija SPS-JS-SRS osvojila je 15,5  posto glasova birača

 

Predsednik OO SPS Dragan Gavrilović Gaca kaže da su očekivali da će dobiti oko 20 posto, ali "nisu nezadovoljni s obzirom na uslove u kojima su ovi izbori održani".

 

Zamoljen da precizira šta podrazumeva pod "uslovima", Gavrilovć kaže da su neke druge političke partije imale mnogo bolje uslove nego koalicija SPS-JS-SRS i dodaje da su, imajući sve u vidu, "socijalisti možda pružili i neki maksimum u ovom trenutku".

 

Dragan Gavrilović

Dragan Gavrilović (Foto: Đorđe Đoković)

Odgovarajući na pitanje da li socijalisti razmišljaju o eventualnoj koaliciji sa naprednjacima, Gavrilović kaže da je još rano o tome govoriti i dodaje da je "moguće da će biti nekih razgovora".

 

"Naš osnovni cilj je doprinos razvoju Mionice i u tom cilju ćemo razmišljati o nekom našem eventualnom učešću u vlasti. Ali to ne zavisi samo od nas", rekao je Dragan Gavrilović predsednik mioničkih socijalista nakon saopštenih rezultata vanrednih lokalnih izbora u Mionici koji su održani juče.

 

 

 

Aktuelno

Skupština grada (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
Skupština grada Pre 1 sati 23 minuta

Gradonačelnik o prvom rebalansu budżeta Valjeva

Skupština grada usvojila je predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2024. godinu kojim su budžetska sredstva, u odnosu na osnovnu Odluku o budžetu, uvećana za 1,76 posto. Gradonačelnik Lazar...

 (foto: )
Festival "Znanjem za budućnost" Pre 1 sati 24 minuta

Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mbot robota

U osnovnoj školi u Divcima će u utorak 19.03.2024. godine biti održano 9. Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mBot robota dve generacije. Najbolje plasirane ekipe sa okružnih takmičenja će se...

Divčibare (otpadne vode) (foto: Kolubarske.rs)
U eko fondu manje novca nego lane Pre 1 dan 1 sati

Za ekologiju 72,7 miliona dinara

Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi oko 72,7 miliona dinara, dok je prošle godine za eko fond bilo planirano oko 208,5 miliona dinara. Značajno manje novca ove...  · 2 komentara