Registracija Prijava preko FB
Plivanje za Časni krst u Vrujcima (foto: www.mionica.rs)
Plivanje za Časni krst u Vrujcima (foto: www.mionica.rs)
19.01.2018, 14:49

Prvi doplivali Nikola Lalović i Miloš Jovičić

č: | fb:

Tradicionalnim plivanjem za Časni krst u Selu Mionici i Banji Vrujci dans je obeleženo Bogojavljenje, jedan od najvećih pravoslavnih praznika.

Pobednici u Mionici

Pobednici u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

Mioničanin Nikola Lalović prvi je preplivao deonicu do Bogojavljenskog krsta dugu 33 metra na otvorenom bazenu Sportskog centra "Lepenica" u Selu Mionici, u konkurenciji dvadesetak odvažnih plivača. Lalović je bio brži od svojih sugrađana Nikole Bošnjakovića i Gorana Stefanovića.

Pobednici u Vrujcima

Pobednici u Vrujcima (Foto: www.mionica.rs)

 

Obrenovčanin Miloš Jovičić je bio najbrži na otvorenom olimpijskom bazenu Hotela "Vrujci", gde je plivalo 26 učesnika. Jovičić je danas zabeležio treću pobedu na tradicionalnoj manifestaciji, drugi je do Časnog krsta doplivao Filip Simić iz Berkovca, a treći Milan Ćirović iz Obrenovca.

 

Rame u rame sa predstavnicima jačeg pola u Vrujcima su plivale prošlogodišnja pobednica Nataša Šinik i Tamara Simić, a u Selu Mionici Andrijana Grujić.

 

Organizatori su pobednicima svečano uručili novčane nagrade, dok su prigodne poklone u vidu knjiga i ikona dobili svi učesnici ovogodišnje manifestacije.

 

Plivanju za Časni krst, po blagoslovu episkopa Milutina, prethodila je liturgija u hramovima Vaznesenja Hristovog u Mionici i Svete velikomučenice Marine-Ognjene Marije u Banji Vrujci.

Plivanje za Časni krst u Mionici

Plivanje za Časni krst u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

 

Plivanje za Časni krst na bazenima Sportskog centra Lepenica u Selu Mionici organizovano je po drugi put i to pod pokroviteljstvom ovdašnje Crkvene opštine, opštine Mionica i Ustanove za fizičku kulturu "Mionica", dok su pokrivitelji osmog po redu takmičenja u Banji Vrujci uz Crkvenu opštinu i lokalnu samoupravu bili i Hotel "Vrujci", kao i Vinarija "Ilić-Njemčević".

 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Uspešna akcija u zdravstvenim ustanovama Kolubarskom okrugu Pre 1 sati 30 minuta

Besplatno pregledano oko tri stotine građana

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda pregledano je oko tri stotine građana u domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo. Devedesettrogodišnjak došao je da proveri...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 4 sati 41 minuta

Prndekovac Times

"Postoje dve stvari koje imaju snažan uticaj na delatnost ljudi. To su ljubav prema vlasti i ljubav prema novcu, kada se ujedine daju najžešće moguće efekte", Areta Frenklin....

Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
Kampanja za pešačenje i vožnju bicikla 21.09.2019

“Evropska nedelja mobilnosti” u Mionici

Mionica se ove godine po prvi put uključila u manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti". Za najmlađe je organizovano predavanje o bezbednom kretanju u saobraćaju, podeljeni su im fluoroscentni...