Jelena Pavlović
Jelena Pavlović
22.07.2014, 14:43

“Ub OK” nagrađeni putovanjem u Brisel

č: | fb:

Projekt menadžer ubskog Omladinskog kluba „Ub OKJelena Pavlović nedavno je boravili na petodnevnom studijskom putovanju u Brisel, kao jedna od desetoro predstavnika nagrađenih volonterskih grupa prošlogodišnjeg programa „Mladi su zakonMinistarstva omladine i sporta. Ubljani su nagrađeni za sprovođenje projekta „Evropske vrednosti za mlade”, a putovanje je obezbedila Delegacija EU u Srbiji. Pobednici omladinskih volonterskih udruženja, pored toga što su na ovom putovanju imali priliku da se druže sa mladim aktivistima iz drugih evropskih zemalja i razmene dosadašnja iskustva, obišli su i najvažnije institucije Evropske unije, upoznali se sa njihovim načinom rada, kao i sa funkcionisanjem omladinskih nevladinih organizacija.

Prema Jeleninim rečima, studijsko putovanje obeležile su posete Generalnom direktoratu za obrazovanje i kulturu, izvšnom ogranku Evropske komisije, gde su učesnici mogli da nešto više saznaju o inicijativama mladih, njihovom učešću u kreiranju omladinskih politika i uticaju volonterizma na lični i profesionalni razvoj, dok ih je prilikom posete Evropskom parlamentu, predsednica odbora za Jugoistočnu Evropu Doris Pak upoznala sa mogućnostima za obrazovanje koje nudi program „Erasmus +. Predstavnici najboljih volonterskih akcija iz naše zemlje još su obišli Ekonomski i socijalni komitet, Delegaciju Misije Republike Srbije pri EU, Savet Evropske unije, kao i dve nevladine organizacije koje se bave omladinskom politikom, Evropski omladinski forum i udruženje Mladi za razmenu i razumevanje.

Pored zvaničnih poseta u prestonici EU, za učesnike je organizovan i obilazak brojnih znamenitosti Briža, gradića u Flandriji, čiji se istorijski centar nalazi na listi UNESKO.

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… 16.08.2022

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara