Registracija Prijava preko FB
Radovi na izgradnji vodovodne mreže  (foto: www.mionica.rs)
Radovi na izgradnji vodovodne mreže (foto: www.mionica.rs)
23.01.2018, 09:28

Počela izgradnja vodovodne mreže za za pet mioničkih sela

č: | fb:

Počeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže za sela Šušeoka, Đurđevac, Sanković, Klašnić i deo Radobića, čime će biti rešen višegodišnji problem vodosnabdevanja za oko 1200 stanovnika pet mioničkih sela.

 

Vrednost projekta, koji finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, je 80,4 miliona dinara. Planirano je da, pored postavljanja cevovoda u dužini od 13,3 kilometra, budu izgrađeni rezervoari "Bela Stena" u Šušeoci, "Vis" u Đurđevcu i "Jakšinac" u Sankoviću, kao i crpne stanice "Šušeoka" i "Đurđevac".

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

Predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković, koji je obišao gradilište, kaže da će se meštani pet sela snabdevati vodom sa regionalnog vodozahvata "Stubo-Rovni", tako da će Mionica biti prva opština koja će dobiti vodu iz akumulacije "Stubo-Rovni".

 

- Voda će u domaćinstva u selima Šušeoka, Đurđevac, Sanković, Klašnić i u delu Radobića iz akumulacije stići sa izvoda u Lukavcu. Nakon planirane izgradnje šest kilometara duge deonice cevovoda Divci-Mionica obezbediće se snabdevanje iz sistema "Stubo-Rovni" i za sva ostala naselja, čime ćemo trajno rešiti problem vodosnabdevanja građana opštine Mionica - rekao je Janković.

 

Rok za završetak radova na izgradnji vodovodne mreže za pet sela, koje izvodi preduzeće "Elektrovolt" iz Valjeva, je 180 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Aktuelno

Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 10 sati 29 minuta

Vučiću, sedi, i pokri se

Ove nedelje, na N1, emitovan je dokumentarni film "Vladalac" – politička biografija Alerksandra Vučića – ekipe novinara Slaviše Lekića. Šta se videlo, ono što se zna, i što treba ponavljati, da je...  · 4 komentara

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće prihvatilo program poslovanja parkirališta Pre 1 dan 9 sati

Prihod od naplate parkiranja 61,2 miliona dinara

Od naplate parkiranja planiran je prihod od 61,2 miliona dinara. U ovoj godini u gradu će biti još 150 novih parking mesta u palvoj zoni, a služba Parkinga planira da ukloni 70 nepropisno...  · 3 komentara