Registracija Prijava preko FB
Radovi na izgradnji vodovodne mreže  (foto: www.mionica.rs)
Radovi na izgradnji vodovodne mreže (foto: www.mionica.rs)
23.01.2018, 09:28

Počela izgradnja vodovodne mreže za za pet mioničkih sela

č: | fb:

Počeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže za sela Šušeoka, Đurđevac, Sanković, Klašnić i deo Radobića, čime će biti rešen višegodišnji problem vodosnabdevanja za oko 1200 stanovnika pet mioničkih sela.

 

Vrednost projekta, koji finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, je 80,4 miliona dinara. Planirano je da, pored postavljanja cevovoda u dužini od 13,3 kilometra, budu izgrađeni rezervoari "Bela Stena" u Šušeoci, "Vis" u Đurđevcu i "Jakšinac" u Sankoviću, kao i crpne stanice "Šušeoka" i "Đurđevac".

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

Predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković, koji je obišao gradilište, kaže da će se meštani pet sela snabdevati vodom sa regionalnog vodozahvata "Stubo-Rovni", tako da će Mionica biti prva opština koja će dobiti vodu iz akumulacije "Stubo-Rovni".

 

- Voda će u domaćinstva u selima Šušeoka, Đurđevac, Sanković, Klašnić i u delu Radobića iz akumulacije stići sa izvoda u Lukavcu. Nakon planirane izgradnje šest kilometara duge deonice cevovoda Divci-Mionica obezbediće se snabdevanje iz sistema "Stubo-Rovni" i za sva ostala naselja, čime ćemo trajno rešiti problem vodosnabdevanja građana opštine Mionica - rekao je Janković.

 

Rok za završetak radova na izgradnji vodovodne mreže za pet sela, koje izvodi preduzeće "Elektrovolt" iz Valjeva, je 180 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Uspešna akcija u zdravstvenim ustanovama Kolubarskom okrugu Pre 2 sati 4 minuta

Besplatno pregledano oko tri stotine građana

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda pregledano je oko tri stotine građana u domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo. Devedesettrogodišnjak došao je da proveri...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 5 sati 15 minuta

Prndekovac Times

"Postoje dve stvari koje imaju snažan uticaj na delatnost ljudi. To su ljubav prema vlasti i ljubav prema novcu, kada se ujedine daju najžešće moguće efekte", Areta Frenklin....

Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
Kampanja za pešačenje i vožnju bicikla 21.09.2019

“Evropska nedelja mobilnosti” u Mionici

Mionica se ove godine po prvi put uključila u manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti". Za najmlađe je organizovano predavanje o bezbednom kretanju u saobraćaju, podeljeni su im fluoroscentni...