Registracija Prijava preko FB
Radovan Puletić (foto: Đorđe Đoković)
Radovan Puletić (foto: Đorđe Đoković)
10.02.2018, 09:22

"First take" Radovana Puletića

č: | fb:

U Domu kulture na Ubu večeras će biti održana promocija knjige "First take" Radovana Puletića, pisca, novinara, kolumniste i blogera. U njoj su na jednom mestu sabrane priče koje je autor poslednjih sedam godina objavljivao u Glasu Tamnave, a od 2014. i u internet novinama Kolubarske.rs u okviru bloga "3put odjedanput".

 

Kao što i naslov sugeriše, svih 46 tekstova uradio je iz prve i bez ponavljanja, ne preuređujići ih za zbirku. Svaku priču prate ilustracije koje je Puletić, poštujući isti zahtev, nacrtao ne samo iz prvog puta, nego i iz jednog poteza.

 

Knjigu "First take" objavila je Ustanova za kulturu i sport Ub, kao drugi naslov u ediciji "Istorija Uba: grad i ljudi" – jedna kulturna niša u Srbiji. Na večerašnjoj promociji, o njoj će, pored autora, govoriti Ubljanin dr Miroslav Perišić, direktor Arhiv Srbije, dok će odlomke čitati Aleksandar Tadić, Vlada Tadić, Vladislav Krsmanović, Radomir Lale Planinčić i Vanja Puletić. U muzičkom delu programa učestvuju Đorđe Lučić i Dragan Maki Maksimović.

 

Radovan Puletić (1963) po zanimanju je pravnik, a pisanjem se bavi skoro tri decenije na jedan originalan i literarno prepoznatljiv način. Do sada je objavio zbirke tekstova "Brat" i "Krvni prijatelji". Oženjen je i otac dvoje dece. Živi i radi na Ubu. 

Aktuelno

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
U planu sređivanje još dva Pre 2 sati 58 minuta

Završena rekonstrukcija parkinga u centru grada

Završena je rekonstrukcija parkinga preko puta zgrade Skupštine grada, između Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića. U planu je sređivanje još dva parkinga u centru grada.

Razgovori pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
"Razgovori pod lipom" o brutalnim, nasilnim, vulgarnim napadima na neistomišljenike Pre 19 sati 48 minuta

"Institucije će jednog dana proraditi"

Linč i progon, kojima su u Srbiji izloženi neistomišljenici aktuelne vlasti, su najbrutalniji, najnasilniji i najvulgarniji do sada, zaključak je "Razgovora pod lipom". Profesor Čedomr Čupić,...

Gradska kuća Lajkovac  (foto: www.lajkovac.org.rs)
Program manifestacije Dani Lajkovca 20.07.2019

Koncerti Leksington benda i Dženana Lončarevića

Najatraktivniji programi manifestacije Dani Lajkovca 2019 biće koncerti Leksington benda 29. jula i Dženana Lončarevića 30. jula. Koncerti će biti održani na platou ispred Gradske kuće od 22 sata.