Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
15.04.2018, 08:34

Mionica domaćin biciklističke trke "Kroz Srbiju"

č: | fb:

Međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju" krenuće 7. juna iz Mionice, u kojoj će učestvovati više od 150 biciklista iz 20 timova. Pored svečanog otvaranja trke koja će trajat do 10. juna, u Mionici će se voziti prolog i prva od ukupno četiri etape.

 

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović, koji je sa saradnicima boravio u Mionici, razgovarao je sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem o organizaciji ovogodišnjeg takmičenja. Janković je rekao da je ovo odlična prilika da se biciklizam afirmiše među mioničkom decom.

 

- Nizom akcija, koje će trajati u naredna dva meseca u vrtićima i osnovnim školama na teritoriji naše opštine, promovisaćemo ovaj sport kroz brojne radionice uz podršku Biciklističkog saveza Srbije. Uoči same trke biće održane i trke najmlađih na ulicama Mionice kako bi se mladi animirali i podstakli da se bave upravo ovim sportom – rekao je Janković.

Boban Janković i delegacija BSS

Boban Janković i delegacija BSS (Foto: Željko Maksić )

 

- Samim tim što se 58. međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju" održava u godini jubileja, 100 godina od kraja Prvog svetskog rata, staza je uglavnom koncipirana tako da obeležimo sva mesta odakle je krenulo oslobađanje Srbije - istakao je Branko Banović napomenuvši da je upravo zato trka kreće iz Mionice, odakle je vojvoda Živojin Mišić sa vojskom krenuo u Kolubarsku bitku.

 

Karavan međunarodne biciklističke trke biće smešten u Banji Vrujci, a pored Mionice, gradovi domaćini etapa na ovogodišnjoj trci biće još Požarevac i Beograd.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara