20.05.2014, 13:07

Stigla humanitarna pomoć

č: | fb:

U Ljiškoj opštini, prema podacima Štaba za elementarne nepogode, klizišta ugrožavaju 135 domaćinstava. U hotelu „Ljig“ smešteno je 40 osoba, a najviše ih se smestilo kod rodbine, komšija i prijatelja. Oštećeno je preko 150 kilometara lokalnih puteva, kao i 15 mostova.

Danas je u Ljig stigao novi kontigent humanitarne pomoći, koji je dopremljen heikopterom Vojske Srbije. Dopremljeni su voda za piće, hrana, slatkiši i oprema za decu, konzervirana hrana i mleko. Akciji su se pridružili i Vukosav Sredojević i Milan Perlić, mladi Ljižani, koji su u Beogradu prikupili dva kombija vode za piće. Po 20.000 flaširane vode donirali su Crveni krst Srbije i Fabrika vode „Vrnjci“.

Prema rečima Miodraga Starčevića, predsednika Ljiške opštine, trenutno najveći problem je snabdevanje tehničkom vodom. Ljig se snabdeva sa vodozahvata u selu Ba, a cevovod od tog sela do Ljiga čak 27 puta prelai reku, što dovodi do havarija na mreži. JKP „Komunalac“ čini sve da što pre otkloni kvarove.

Aktuelno

Jelena Obućina (foto: NUNS)
NUNS na prvoj liniji - Za bezbednost novinara na internetu Pre 17 sati 30 minuta

Jelena Obućina: Pretnje se moraju prijaviti

BIRN je u saradnji s NUNS-om pokrenuo kampanju #NaPrvojLiniji kojom žele da skrenu pažnju na sve veći broj napada na novinare u digitalnoj sferi. Kolubarske.rs se pridružuju kampanji.  · 3 komentara

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 20 sati 56 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...