20.05.2014, 13:07

Stigla humanitarna pomoć

č: | fb:

U Ljiškoj opštini, prema podacima Štaba za elementarne nepogode, klizišta ugrožavaju 135 domaćinstava. U hotelu „Ljig“ smešteno je 40 osoba, a najviše ih se smestilo kod rodbine, komšija i prijatelja. Oštećeno je preko 150 kilometara lokalnih puteva, kao i 15 mostova.

Danas je u Ljig stigao novi kontigent humanitarne pomoći, koji je dopremljen heikopterom Vojske Srbije. Dopremljeni su voda za piće, hrana, slatkiši i oprema za decu, konzervirana hrana i mleko. Akciji su se pridružili i Vukosav Sredojević i Milan Perlić, mladi Ljižani, koji su u Beogradu prikupili dva kombija vode za piće. Po 20.000 flaširane vode donirali su Crveni krst Srbije i Fabrika vode „Vrnjci“.

Prema rečima Miodraga Starčevića, predsednika Ljiške opštine, trenutno najveći problem je snabdevanje tehničkom vodom. Ljig se snabdeva sa vodozahvata u selu Ba, a cevovod od tog sela do Ljiga čak 27 puta prelai reku, što dovodi do havarija na mreži. JKP „Komunalac“ čini sve da što pre otkloni kvarove.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilič Pre 21 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...

Saop[tenje Pre 1 dan 2 sati

Voda u Kamenici je za piće

JKP Vodovod obaveštava korisnike koji se snabdevaju sa vodovoda Valjevska Kamenica da je voda u distributivnoj mreži za piće i da po svim parametrima odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti...  · 1 komentar