Aleksandar Vučić (foto: Kolubarske.rs)
Aleksandar Vučić (foto: Kolubarske.rs)
30.06.2018, 14:49

Predsednik Vučić ispunio želju "čiči iz tunela"

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas zaselak Petrići u selu Donji Banjani kod Ljiga do koga je došao tek asfaltiranim lokalnim putem u dužini od kilometar i 30 metara.

 

Meštani su tu kratku, ali "deonicu koja život znači", od Ibarske magistrale do zaseoka Petrići u kome ima 25 kuća, nazvali Koridor 12. Poručuju da su beskrajno zahvalni predsedniku, ali i svom komšiji Slobodanu Petriću zahvaljujući kome su konačno dobili asfalt".

Asfalt za zaseok Petrići od Ibarske magistrale

Asfalt za zaseok Petrići od Ibarske magistrale (Foto: Kolubarske.rs)

 

Koridor 12 put put ka zaseoku Petrićiili

Koridor 12 put put ka zaseoku Petrićiili (Foto: Kolubarske.rs)

- Ostvarila se poslednja želja čiče iz tunela. Deset godina sam se budio noću i planirao kako da ispunim tu želju da i mi dobijemo asfalt. Verovao sam da će Vučić ispuniti moju molbu jer sam gledao kako ispunjava želje stanovnicima Kosova i Metohije. Upravo to mi je bila najveća nada i zahvalan sam mu do neba – rekao je danas Slobodan Petrić čije je domaćinstvo posetio Vučić.

 

Asfalt ka ovom zaseoku je zapravo ispunjeno obećanje predsednika Srbije koje je u martu dao Slobodanu Petriću da će država asfaltirati put do njegovog zaseoka.

 

Petrić je naime posle probijanja tunela Brančić na Koridoru 11 upitao predsednika Vučića da li će dočekati da do svoje kuće dolazi asfaltiranim putem. Vučić je tada obećao da će put biti izgrađen do seoske slave Svetog Jovana Krstitelja 7. jula i da će tada posetiti Petrićevo domaćinstvo.

 

Obećanje je predsednik Vučić danas ispunio, a društvo su mu pravili ministarka Zorana Mihajlović i direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

Slobodana Petrić i Aleksandar Vučić

Slobodana Petrić i Aleksandar Vučić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Vučić je rekao da nije ponosan samo zbog toga što je izgrađeno 1.030 metara lepog, lokalnog puta već i zbog toga što je država dokazala da ispunjava zahteve građana i da postoji zbog građana.

 

- Put je važan zato što u ovom selu ima dece i ako hoćemo da ih sačuvamo da ostanu ovde moramo izgraditi puteve. Naš najveći problem je to što se rađa malo dece. Nas samo spasava više dece u budućnosti. A ako za to ne budemo spremni nikakve mere neće nam pomoći i to je najveći problem sa kojim se Srbija suočava – rekao je Vučić.

 

Dodao je da se "plaši" da neće biti dovoljno to što će roditeljski dodatak biti povećan od sutra, 1 jula. "Nešto mora da se promeni u našoj svesti i da se shvati da sve za šta se borimo neće imati ko da nasledi", poručio je predsednik Srbije.

Predsednik Vučić i novinari

Predsednik Vučić i novinari (Foto: Kolubarske.rs)

 

Aleksandar Vučić je u razgovoru sa novinarima najavio da će JP "Putevi Srbije" uložiti 60 miliona dinara u ljišku opštinu, da će penzije i plate biti povećane od novembra ove godine.

 

"Mislim da će od novembra ići povećanje plata i penzija. Za četiri meseca penzioneri će imati značajno uvećane penzije, a i ljudi u javnom sektoru značajno uvećane plate", rekao je Vučić.

 

Saopštio je i da je u prvih šest meseci ostvaren suficit u budžetu u visini od 31 milijardu dinara. Naglasio je da je posle velikih muka od 2012, 2013. i 2014, ovo treća godina zaredom da imamo suficit u budžetu.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 17 sati 51 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara