Sanacija klizišta u Tabanoviću (foto: Željko Maksić)
Sanacija klizišta u Tabanoviću (foto: Željko Maksić)
13.08.2018, 08:33

Nakon Komanica, počela sanacija klizišta u Tabanoviću

č: | fb:

U toku je sanacija klizišta u mioničkom selu Tabanović za koje je novac obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u okviru Programa otklanjanja posledica poplava 2016. godine.

 

Radovi na sanaciji klizišta, koje zahvata površinu od oko 20 ari, a čija je vrednost 19,6 miliona dinara, trebalo bi da budu završeni tokom septembra. Podrazumevaju bušenje i betoniranje šipova, izgradnju temeljnih greda i betonskih potpirnih zidova, kao i formiranje saobraćajnice.

 

Na sanaciji klizišta angažovane su građevisnke firme "Bauvesen" d.o.o iz Lazarevca i "Kompresor ing" d.o.o iz Valjeva.

Boban Janković na klizištu u Tabanoviću

Boban Janković na klizištu u Tabanoviću (Foto: Željko Maksić)

Radove na klizištu u selu Tabanović, zaseok Kolarevići obiša je predsesnik Mionice Boban Janković. Podseća da se u opštini pojavio veliki broj klizišta, neposredno nakon obilnih padavina 2016. godine, koja najviše ugrožavaju lokalne saobraćajnice.

 

- Lokalni putu Tabanović – Donja Toplica je oštećen klizištem u dužini od oko 30 metara što otežava odvijanje saobraćaja u ovom delu naše opštine. Zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u toku su radovi na sanaciji ne samo ovog klizišta, već i klizišta u selu Komanice koje se takođe nalazi na lokalnom putu – rekao je Janković.

 

Radovi na sanaciji klizišta u mioničkom selu Komanice počeli su krajem juna, a vrednost radova je oko 31,5 miliona dinara. Klizište je zahvatilo delove opštinskog puta u dužini od 85 metara i pretilo da ugrozi jedan stambeni i pomoćni objekat u neposrednoj blizini.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 7 sati 26 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 4 sati 36 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 7 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara