Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
26.10.2018, 06:58

Besplatna pravna pomoć u Mionici

č: | fb:

Žitelji mioničke opštine i naredne dve godine imaće besplatnu pravnu pomoć, saopšteno je iz lokalne uprave.

 

Besplatna pravna pomoć namenjena je, pre svega, raseljenim licima sa Kosova i Metohije, izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i lokalnom socijalno ugroženom stanovništvu.

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković i izvršni direktor Balkanskog centra za migracije i humanitarne aktivnosti Goran Basta potpisali su drugu godinu za redom ugovor o realizaciji Projekat uspostavljanja besplatne pravne pomoći u opštini Mionica.

 

Naime, od oktobra 2017. godine, na osnovu Memoranduma o saradnji na unapređenju vladavine prava, demokratizacije i obezbeđivanja prava na besplatnu pravnu pomoć između ove dve institucije, u opštini Mionica počela je sa radom Kancelarija za pružanje besplatne pravne pomoći.

 

U trećoj fazi, koji će biti realizovan od oktobra 2019. godine u trajanju od godinu dana, predviđeno je da mionička opština sama finansira ovaj projekat.

 

Kancelarija za pružanje besplatne pravne pomoći se nalazi u zgradi opštine Mionica, na drugom spratu, soba broj 9. Radno vreme je svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 14 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 17 sati 9 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...